Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 17.06.2012.
23:02
Vestionline, Beta A

Nemačka i Portugal u četvrtfinalu EP

Fudbalska reprezentacije Nemačke i Portugala plasirale su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Nemačka je i treću pobedu u grupnoj fazi zabeležila protiv Danske sa 2:1, a Portugal je istim rezultatom pobedio Holandiju.

Nemci trijumfalno završili grupnu fazu EURO 2012.

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva sa sve tri pobede, pošto je večeras u Lavovu savladala Dansku sa 2:1.

Golove za Nemce postigli su Lukas Podolski u 19. i Lars Bender u 80. minutu, dok je strelac za Dansku bio Mikael Kron-Deli u 24.

Nemačka ima sve tri pobede u takozvanoj "grupi smrti", dok je Danska eliminisana sa učinkom od jednog trijumfa i dva poraza. Plasman iz Grupe obezbedio je i Portugal, koji je večeras pobedio Holandiju sa 2:1.

Nemačka je počela ofanzivno, iako joj je bio dovoljan i bod za plasman u četvrtfinale. Već na početku meča prilike su imali Mesut Ozil i Tomas Miler, koji je imao bolju šansu, ali je zbrzao prilikom šuta.

Miler je već u 10. minutu imao sjajnu šansu. Ponovo mu je lopta došla sa leve strane i došla do njega na oko pet metara, ali nije uspeo da je zakači, tako da je uhvatio golman Danske Stefan Andersen.

Nemačka je povela u 19. minutu, golom slavljenika Podolskog, kome je ovo bila 100. utakmica za reprezentaciju i koji je proglašen najboljim igračem utakmice.

Miler je posle jedne šanse u petercu hteo da doda Mariju Gomezu, ali se šut po zemlji odbio o odranu Danaca i došao do Podolskog, koji je snažno šutirao, a lopta je prošla Andersenu kroz ruke i završila u mreži.

Samo pet minuta kasnije Danska je izjednačila. Kron-Deli je svoj drugi gol na šampionatu. Niklas Bendtner je posle kornera glavom uputio loptu ka golu, gde je dočekao napadač Danaca i iz blizine je glavom sproveo u mrežu.

Podolski je pred kraj prvog poluvremena mogao ponovo da Nemačkoj donese prednost, ali je iz slobodnog udarca šutirao preko gola. "Panceri" su imali još prilika do kraja prvog dela, ali nisu uspeli da daju još jedan gol.

Ofanziva Nemaca nastavila se i u drugom poluvremenu, a Danska se dobro branila i napadala iz kontranapada. Jakob Poulsen mogao je da dovede Dance u vođstvo kada je njegov šut sa oko 11 metara prošao tik pored stative.

Nemačka je do trijumfa došla u 80. minutu, posle kontranapada. Miroslav Kloze nije uspeo da stigne ubačenu loptu, ali se tu našao Bender, koji je istrčao u ispomoć, i mirno je plasirao loptu iza Andersena u dalji ugao.

Ronaldo dva puta tresao mrežu Holandije

Fudbalska reprezentacija Portugala plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, pošto je u 3. kolu Grupe B pobedila Holandiju rezultatom 2:1.

Portugalci su zauzeli drugo mesto u grupi, iza Nemačke i u narednoj fazi igraće protiv češke, koja je bila prva u Grupi A.

Holandija, koja je vicešampion sveta, takmičenje je završila sa tri poraza, iako je večeras vodila sa 1:0. Gol za Holandiju postigao je Rafael Van der Vart u 11. minutu, dok je dvostruki strelac za Portugal bio Kristijano Ronaldo, u 28. i 74.

Holandija je povela preciznim udarcem Van der Varta sa 18 metara u desni ugao gola Ruija Patrisija. Prethodno je lopta dugo bila kod Arjena Robena, koji je pokušavao da nađe poziciju za šut, ali ju je ipak sa ivice šesnaesterca dodao do saigrača.

Posle nekoliko dobrih prilika i stative koju je u 16. minutu pogodio Kristijano Ronaldo, Portugalci su uspeli da izjednače kada je napadač Real Madrida iskoristio odlično dodavanje žoaa Pereire kroz sredinu.

Ronaldo je bio na ivici ofsajda, ali je pravovremeno utrčao u prazan prostor i sa oko 11 metara šutirao pored istrčalog golmana Martina Stekelenburga.

Posle izjednačenja Portugal je do poluvremena imao još nekoliko prilika, ali nije uspeo da preokrene rezultat i povede.

Na početku drugog dela utakmice tempo igre je malo opao. Holanđani su pretili uglavnom posle prekida, dok je Portugal igrao na kontranapade. Brze akcije Portugalaca stvorile su velike probleme odbrani Holandije, a ubedljiviji poraz aktuelnog vicešampiona sveta sprečio je golman Stekelenburg. On je odlično intervenisao posle šuteva Fabija Koentraa u 66. i Nanija u 72. minutu. U obe akcije asistent je bio Kristijano Ronaldo.

Stekelenburg, ipak, nije mogao da spreči pogodak u 74. minutu kada je Ronaldo realizovao dodavanje Nanija sa desne strane. Golgeter madridskog Reala driblingom se oslobodio Gregorija Van der Vila, a potom udarcem po zemlji šutirao u bliži ugao protivničkog gola.

Najbliži pogotku u drugom poluvremenu Holanđani su bili u 82. minutu, kada je Rafael Van der Vart šutirao sa oko 20 metara i pogodio stativu. Nekoliko minuta kasnije zapretio je ponovo Ronaldo, koji je sa 17 metara, takođe, pogodio stativu.

Četvrtfinalni duel Portugala i Češke igraće se 21. juna u 20.45 u Varšavi.

Rezultati:

Portugal - Holandija 2:1
Danska - Nemačka 1:2

Tabela:

1. Nemačka 3 3 0 0 5:2 9
2. Portugal 3 2 0 1 5:4 6
====================
3. Danska 3 1 0 2 4:5 3
4. Holandija 3 0 0 3 2:5 0

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.06.2012. 23:32
e nek su ispali hollanđani.počeli su kukat na njemce kako će pustit dansku,a ne vide svoju bijedu da ne mogu nikog pobjedit
Ponedeljak 18.06.2012. 00:10
holandjani doziveli sudbinu francuske na svetskom prvenstvu,kada su zbog neslaganja ispali jos u grupnoj fazi.. steta za dance,nisu bili losi..
Ponedeljak 18.06.2012. 16:08
Nemogu da verujem da su Grci sa njihovim anti-fudbalom u cetvrtfinalu,jos se cudim cudu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online