Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 16.06.2012.
17:42
Beta A

UEFA optužila Hrvatski fudbalski savez za rasizam

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) optužila je danas Hrvatski fudbalski savez za rasizam, pošto je dobila izveštaj da su hrvatski navijači uzvikivali majmunske zvuke crnoputom italijanskom napadaču Mariju Baloteliju.

UEFA je saopštila da je hrvatski savez optužen zbog "neprikladnog ponašanja" navijača koji su pevali rasističke pesme i pokazivali rasističke simoble tokom utakmice u Poznanju u četvrtak na Evropskom prvenstvu.

Posmatrači nadležni za mere protiv diskriminacije prijavili su da su hrvatski navijači uzvikivali majmunske zvuke i imali ekstremno desničarske nacionalističke zastave. 

Optužba protiv hrvatskog saveza podignuta je i zbog baklji zbog kojih je utakmica nakratko prekinuta. UEFA je saopštila da će disciplinsko veće u utorak odlučivati o ovim optužbama.

UEFA takođe razmatra izveštaj o banani bačenoj s dela stadiona na kojem su bili smešteni hrvatski navijači.

Fudbalski savez Hrvatske UEFA je juče kaznila sa 25.000 evra zbog ponašanja navijača na utakmici prvog kola s Irskom, pošto su su hrvatski navijači palili baklje, ispaljivali signalne rakete i posle meča ušli na teren.

POVEZANE VESTI

Subota 16.06.2012. 17:49
ma kakvi,nisu to oni,to je uefa pogresila....njima to nije u karakteru da to rade....a i nista strasno
Subota 16.06.2012. 17:59
Uefa je postala sediste korumpiranih mafijasa na celu sa onim kurtonom Blaterom,nista od toga nece biti,katolik katoliku nece oci kopati,ovo prvenstvo je sto se tice organizacije,mislim na sigurnost,toralni promasaj.Poljski navijaci su bukvalno napadali svakog ko nije Poljak,misleci da su to Rusi,licno sam gledao ovde na Nemackoj TV,i sta biva posle toga .Uefa je kaznila Ruse oduzimanjem 6 bodova u sledecim kvalifikacijama za SP,uslovno,sto znaci mala geskica Rusa ,i odluka stupa na snagu,cudo nisu kaznili i Poljake,a ovo sto se tice Hrvatskih navijaca,ako su to uopste navijaci to ce se zavrsiti kobajagi nekom novcanom kaznom i cao
Subota 16.06.2012. 18:49
Baloteli svojim izjavama saam trazi ovakve incidente..Cim mu nesto nije po volji odmah se zali na diskriminaciju i rasizam..a saam je izabrao, toliko mu mrsku, Evropu za zivot..Poznajem par afrikanaca koji zive od socijalne pomoci i svega lepog sto im Evropa pruza i svima im je glavna fora..rasizam..I kad ga na posao teras on to smatra za rasizam..i kad ga hapse zbog kriminala on se poziva na rasizam..fore i fazoni za naivne zapadnjake..I ovde im uspeva, Srbi i Hrvati se svadjaju zbog nekog balotelija..Preplavice vas uskoro balotelijeva familija pa ce te se volite ko nikad..kad budete u dragoj vam EU..Cuj i pocuj Ajd sad ziveli kojekude, bivsa braco ;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online