Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.06.2012.
12:54
Vestionline, Telegraf.rs A

EP: Pala prva žrtva, tuča Rusa i Ukrajinaca

Ukrajinska policija pronašlaje mrtvo telo 46-godišnjeg španskog državljanina u blizini Donjecka.

Tuča u fan zoni na EP

Pala je prva žrtva Evropskog fudbalskog prvenstva. Španski navijač, star 46 godina, pronađen je mrtav u jednom selu nadomak Donjecka, a policija sumnja u nasilnu smrt.

Čim je prijavljen nestanak nesrećnog Španca iz hotela u kojem je odseo u Ukrajini, pokrenuta je istraga, a pronađeno je njegovo mrtvo telo. Ukrajinski mediji navode da policija ispituje trojicu osumnjičenih.

Ukoliko se utvrdi da je španski državljanin ubijen, biće to još jedan udarac za Ukrajinu, koja je domaćin EURA s Poljskom. Zapadna Evropa se najviše pobunila što Kijev ne poštuje ljudska prava uhapšene bivše premijerke Julije Timoščenko, a povika se digla i zbog rasizma.

Poljaci počeli sa rasizmom

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je da je grupa demonstranata vređala reprezentativce Holandije prilikom treninga u svom kampu u Krakovu.


Holandski list "De Telegraf" preneo je da je manja grupa navijača od ukupno 25.000 koliko je posmatralo trening Holanđana, oponašala zvuke majmuna i vređala tamnopute igrače prilikom zagrevanja. UEFA je demantovala rasističke ispade, iako su pojedini holandski novinari među demonstrantima primetili grupicu kratko ošišanih mladića.


Prvi čovek UEFA Mišel Platini izjavio je u četvrtak da neće tolerisati rasističke ispade i da će sudije na predstojećem šampionatu u Ukrajini i Poljskoj prekidati utakmice ukoliko igrači budu vređani zbog boje kože.

Tuča Rusa i Ukrajinaca u fan-zoni u Ljvovu

Na Evropskom fudbalskom prvenstvu počele su i navijačke tuče. U fan-zoni u Ljvovu, jednom od gradova domaćina ukrajinske polovine šampionata, došlo je do obračuna oko 500 Rusa i Ukrajinaca posle meča “zborne komande” i Češke u poljskom gradu Vroclavu, koji je praćen preko video-bima.

Tuča je brzo prekinuta intervencijom policije, ali je bila žestoka dok je trajala. Povod za fizički obračun bilo je to što su Ukrajinci gromoglasno podržavali češku reprezentaciju, a Rusi nisu mogli da pređu preko toga, opijeni nacionalnim ponosom zbog ubedljive pobede 4:1 u prvom kolu u grupi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.06.2012. 02:46
Napred braco rusi
Nedelja 10.06.2012. 10:57
http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i zaista uživam u njoj. Vodiš svoj tim i igraš protiv drugih igrača iz celog sveta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno možeš da igraš fudbal i hokej, veoma brzo i rukomet! Od 10.05. Menađer je u potpunosti redizajnovan! Dođi i uveri se, najbolji besplatni menađer na svetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online