Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 01.06.2012.
10:29
Beta A

AP: Huligani u Remsu klicali Mladiću i Kosovu

Izveštavajući o prijateljskoj utakmici Francuska-Srbija (2:0), agencija AP ukazuje da su "srpski huligani skandirali ime Ratka Mladića i podigli transparent na kojem se proglašava da Kosovo pripada Srbiji".

AP kaže da se to dogodilo uoči meča u francuskom gradu Remsu, tokom povorke navijača reprezentacije Srbije ka stadionu "Ogist Delon".

Grupa od 35 do 40 ljudi, uključujući i mali broj huligana-navijača francuskog kluba "Pari Sen Žermen" (PSŽ), razmotala je natpis "Kosovo je Srbija" i skandirala ime haškog optuženika Ratka Mladicha "i još su sami sebe snimali videom".

Pratila su ih dva policijska automobila, ali policija nije intervenisala dok je grupa palila signalne rakete i bacala petarde po ulicama.

Grupi su se uzvicima u jednoj ulici suprotstavili drugi navijači koji su se protivili skandiranju. To je dovelo do napetosti, ali nije bilo sukoba, uprkos tome što je nekoliko navijača povikalo: "PSŽ, huligani!" i izazivalo ih na tuču.

Kada je ušla na stadion Remsa, ista grupa huligana, od kojih su neki tada bili goli do pojasa, ponovo je skandirala ime Mladića i to pošto je utakmica počela, prenosi AP ukazujući da je "Mladić bivši vojni šef bosanskih Srba, kome se sudi po optužbama za planiranje srpskih zločina tokom čitavog rata u Bosni.

Mladić je "pod 11 optužbi, uključujući dve za genocid.., za nelegalno snajpersko delovanje i za artiljerijsko gađanje koje su izvodile srpske snage pod njegovom komandom tokom rata koji je ostavio 100.000 mrtvih", dodaje agencije.

AP potom zaključuje izveštaj podsećajući da je donedavno Pari Sen Žermen - čije su pristalice bile u grupi srpskih navijača u Remsu, imao "dugogodišnji problem fudbalskog huliganizma i rasizma".

"Jedna posebno nasilna, ekstremno desničarska grupa huligana je delovala više od 20 godina sve dok nisu zavedene mere kojima je taj problem suzbijen pre dve godine", zaključuje AP posle meča Francuska-Srbija 2:0.

Petak 01.06.2012. 11:48
Pa ne, klicace Taciju i Zukorlicu. Skinite nam se vise sa vrata.
Petak 01.06.2012. 14:05
Младић није напао Француску и Французе, већ Француска Србе и Србију, формирала паравојне снаге (са осталим НАТО земљама) које су се бориле против Срба и починиле стравичне злочине, тако да је врло лицемерно, с њихове стране, помињати зликовце и хулигане, а изоставити своје војно-политичке.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online