Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.05.2012.
15:53
P. Živković A

Tumbaković vraća Partizanovu decu

Štoper Tomislav Pajović stiže iz Rada, centarfor Stefan Šćepović iz Izraela, a šansu će dobiti i talenti iz Teleoptika.

Ljubiša Tumbaković

Od dolaska Ljubiše Tumbakovića i Vladimira Vermezovića, u Partizanu vlada apsolutni mir. Novi direktor i trener došli su u trenutku kad je klub već dogovorio transfere Branka Pauljevića i Mohameda Zabije, u međuvremenu niko nije došao, niko nije otišao... To naravno ne znači da ljudi od struke sede skrštenih ruku.

Tumbaković je svakodnevno na stadionu, razgovara sa igračima koji su završili sezonu u crno-belom dresu, menadžerima koji nude fudbalere... Sigurno je da u Humskoj postoji i jasan spisak želja, ali neki dolasci zavise od toga ko će ovog leta napustiti Partizan.


Takođe, poznata je i strategija crno-belih kad je u pitanju domaće tržište. Partizan će igrački kadar popunjavati sa igračima koji su prošli fudbalsku školu u Zemunelu, ali nisu imali sreće da dobiju priliku da po završetku omladinskog staža obuku crno-beli dres.

Tako se očekuje da će prvi Tumbakovićev posao biti dovođenje Tomislava Pajovića, koji je sezonu završio kao kapiten Rada. Pajović je fudbal učio u generaciji sa Babovićem, Smiljanićem, Borkom Veselinovićem i ostalima kod trenera Dušana Trbojevića. Konačno će dobiti šansu u svom klubu.

Nema ponuda


Kad su odlasci igrača u pitanju, vlada apsolutna nedoumica. Konkretnih ponuda nema, a pojedinci poput Kamare, Tomića i Babovića voleli bi da nastave karijeru u inostranstvu. Jasno je da bi odlazak Kamare primorao upravu da angažuje kvalitetnog fudbalera na sredini terena. Opet, njegov ostanak ne bi rešio nijedan od gorućih problema.


Akcenat će biti stavljen na dovođenje iskusnih igrača u fazi odbrane i napada. Tu su već preduzeti određeni koraci. Najveći problem je sa napadačima, jer Dijara je otišao, a povređeni su Marko Šćepović, Eduardo i Lazar Marković.

Još jedan bivši partizanovac iz Rada moga bi da se vrati u Humsku. Reč je o levom beku Nikoli Lekoviću. On ima iza sebe dve sjajne sezone u dresu "građevinara", ali njegov dolazak usko je vezan sa sudbinom Vladimira Volkova i Aleksandra Lazevskog. Ukoliko jedan od njih napusti Partizan, eto prilike za Lekovića.


Spisak domaćih želja zaključuje Stefan Šćepović. Napadač je još u kadetskim danima morao da napusti Partizan, karijeru je gradio preko OFK Beograda. Sada je konačno došlo vreme da se greške isprave, Šćepović želi da zaigra u tandemu sa bratom Markom, to žele i crno-beli.


Ovoj trojici treba dodati i momke iz omladinske škole, koji će dobiti priliku da se nametnu treneru Vermezoviću. To su napadač Mitrović, levi bek Aškovski, vezista Filip Marković (rođeni brat napadača Lazara) i Jojić.


Dolazak Tumbakovića i Vermezovića označio je i novu eru u Partizanovom poslovanju. Deca iz Partizanove škole imaće apsolutni prioritet, a za početak stručni tim iz Humske želi da ispravi i neke greške iz prošlosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online