Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.05.2012.
13:37
Press A

Štrajk fudbalera Crvene zvezde

Posle euforije izazvane osvajanjem nacionalnog kupa na "Marakani" je zavladao haos i štrajk kompletnog igračkog kadra. Osvajači kupa nisu želeli da odrade trening, jer do juče nisu dobili obećani novac, a trener Prosinečki ih podržao u toj odluci.

Ništa od treninga

Prvotimci crveno-belih juče nisu želeli da odrade redovan trening uoči poslednje prvenstvene utakmice sa Vojvodinom, već su odlučili da stupe u štrajk nezadovoljni činjenicom da im rukovodstvo kluba u ovom trenutku duguje nekoliko plata i ugovornih rata. U toj odluci podržao ih je i šef stručnog štaba Robert Prosinečki.

Nezadovoljstvo zbog neredovnih isplata i teške finansijske situacije već dugo tinja među učenicima Roberta Prosinečkog. Ipak, i pored toga oni su odlično odigrali prolećnu polusezonu, osvojili kup pobedom nad Borcem, a zauzvrat su dobili samo obećanja da će obaveze prema njima biti regulisane odmah nakon finala Kupa.

Kako do juče po podne na račune prvotimaca Crvene zvezde nisu legle uplate, oni su se odlučili za radikalan korak, a situacija u Ljutice Bogdana bila je blago rečeno dramatična.

Prvotimci Crvene zvezde nisu bili spremni na kompromis, pa su u civilnim odelima ostali u svlačionici kategorično odbijajući mogućnost da izađu na teren. Ostali su dosledni u stavu kada se podno severne tribine pojavio i jedini predstavnik uprave, zamenik sportskog direktora Goran Maza Vasilijević.

Prema rečima izvora "Pressa", on je upozorio da bi pojedini prvotimci zbog štrajka mogli da budu kažnjeni.

"Od čelnika kluba u svlačionici se pojavio samo Vasilijević. Pokušao je da smiri igrače obećanjem da će zarađeni novac dobiti naredne sedmice, najverovatnije u ponedeljak ili utorak. Ipak, takvo objašnjenje im se nije svidelo, pogotovo što su se nadali da će uprava ekspresno reagovati i obezbediti im novac posle osvojenog kupa. Na njihovu ruku išla je i činjenica da ih je podržao trener Robert Prosinečki. Mladi trener je ustao sa mesta i rekao igračima da se novac duguje i članovima stručnog štaba", kaže Pressov izvor blizak dešavanjima u Crvenoj zvezdi.

Takođe, kako se saznaje, niko od licenciranih igrača Crvene zvezde nije dobio februarsku ratu, a već je na naplatu stigla i majska tranša.
 

Inače, crveno-beli su tokom nedavnog boravka u Atini pojedinim službenicima kluba poručili da bi mogli da stupe u generalni štrajk i da bi predsednik Vladan Lukić trebalo da bude upoznat sa tim. Trener Robert Prosinečki tokom prolećnih izazova nije krio da se igračima i stručnom štabu duguje novac. Primera radi, mladi hrvatski stručnjak nije dobio platu četiri meseca.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online