Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.05.2012.
10:25
Mondo A

Ferdinand: Utroba mi se okrenula!

Novi selektor Engleske Roj Hodžson morao je da donese tešku odluku - Rio Ferdinand ili Džon Teri. Izabrao je kapitena Čelsija, koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, a defanzivac Mančester Junajteda je ovog puta izvisio.

"Fudbalska odluka" Roja Hodžsona da Rio Ferdinand ne putuje na EURO 2012.

Teško je Ferdinand podneo odluku selektora. Napisao je to na svom twitter profilu:

"Malo je reći da mi se utroba okrenula. Uvek sam rado i punog srca igrao za svoju zemlju", napisao je Rio.

Odluka Roja Hodžsona da se odrekne Ferdinanda naišla je na velike reakcije u engleskoj fudbalskoj javnosti. Selektor se našao u nebranom grožđu, jer Teri je optužen za rasno vređanje Antoana Ferdinanda, odbrambenog igrača KPR, inače brata Rija Ferdinanda.

Hodžson je poverenje ipak ukazao Teriju, braneći tu odluku rečima da je nevin dok se ne dokaže suprotno.

"To je čisto fudbalska odluka. Morao sam da odlučim na osnovu onoga što sam video prethodnih meseci. Na odluku je uticalo i to što je Rio igrao samo jednom za nacionalni tim prošle godine. Razgovarao sam sa obojicom. Morao sam to da uradim. Bio je to težak telefonski razgovor, ali ova odluka je bazirana isključivo na fudbalskim stvarima. Ništa više od toga", rekao je Hodžson i dodao da je Ferdinand bio vrlo razočaran.

"To sam i očekivao. Bio bih iznenađen da nije tako reagovao. Bio je vrlo ljubazan i poželeo je i meni i timu uspeh na turniru. Ja se divim Riju, on je odličan fudbaler i poštujem ga, ali izabrao sam tim i odbrambene igrače koje sam želeo da povedem na EP", rekao je Hodžson.

Zanimljivo, Rio Ferdinand nikada nije igrao na nekom Evropskom prvenstvu. U engleskoj reprezentaciji je debitovao 1997. godine i odigrao je 81 utakmicu. Zbog povrede ligamenata kolena na prvom treningu u Južnoj Africi pred Mundijal 2010. godine nije ni igrao na tom turniru.

U reprezentaciju nije pozvan ni Mika Ričards iz Mančester Sitija, što se takođe ocenjuje kao iznenađenje.

"Naravno da mi je prva reakcija bila razočaranost, ali selektor je taj koji bira ekipu. Verujte da neće biti glasnijeg navijača Engleske od mene. Moji dobri drugovi iz Sitija su u nacionalnom timu, kao i iz drugih klubova i naravno da želim da reprezentacija moje zemlje pobedi. Sada idem da se odmorim i da spreman dočekam pripreme za novu sezonu", rekao je Ričards.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online