Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.05.2012.
22:51
Beta A

Atletiko Madrid osvojio Ligu Evrope

Fudbaleri Ateltiko Madrida osvojili Ligu Evropa, pošto su večeras u Bukureštu savladali Atletik Bilbao sa 3:0.

Drugu godinu za redom "jorgandžije" vladaju Ligom Evrope

Strelci za Madriđane bili su Radamel Falkao u sedmom i 34. i Dijego u 85. minutu.

Madridski Atletiko je po drugi put osvojio trofej u Ligi Evropa, pošto je pre dve godine trijumfovao posle pobede u finalu nad engleskim Fulamom.

Madriđani su u duelu dve španske ekipe bolje počeli meč i već u drugom minutu preko Adrijana Lopesa mogli da povedu, ali je lopta posle njegovog udarca glavom otišla pored gola.

Prvu veliku priliku iskoristio je Falkao, kada je u sedmom minutu posle pasa Dijega ušao u kazneni prostor, nekoliko sekundi driblao štopera Bilbaa Fernanda Amorebijetu i fantastičnim udarcem sa 10-ak metara doveo svoju ekipu u vođstvo.

Posle vodećeg gola Madriđana, Baskijci su imali dve dobre prilike, ali je oba puta najbolji strelac Bilbaa Fernando Ljorente bio neprecizan. On je prvo u 10. minutu promašio sa sedam metara posle šuta glavom, a u 19. posle centaršuta Andera Erere iz prve sa pet metara, loše zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

Dvostruki strelac Radamel Falkao

Promašaje Baskijaca iskoristio je Falkao, koji je u 34. minutu svojim 12. golom ove sezone u Ligi Evropa doveo svoj tim do prednosti od 2:0. Ponovo je krivac za gol bio Amorebijeta, koji je izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, nakon čega je Arda Turan ubacio loptu sa leve strane po zemlji do Falkaa, a on je predriblao Aurtenečea i na sličan način kao kod prvog pogotka savladao Gorku Iraisosa.

Bilbao je u drugom poluvremenu zaigrao ofanzivnije, preuzeo kontrolu nad mečom, imao nekoliko šansi, ali ih nije hteo gol. Prilike za Baskijce imali su redom Ibai Gomes, Injigo Peres, Oskar De Markos, Mikael Susaeta, ali nijedan od mnogobrojnih pokussaja nije završio pogotkom.

Atletiko je to iskoristio i prvo u 80. minutu imao priliku za 3:0 preko Falkaa koji je posle solo prodora pogodio stativu, ali su Madriđani, ipak, postigli treći gol preko Dijega koji je u 85. minutu primio loptu na sredini terena, prošao nekoliko igrača
Bilbaa, rutinski savladao Iraisosa i postavio konačan rezultat.

Utakmica je u 19. minutu na kratko bila prekinuta, pošto su dva navijača ušla na teren sa tribine na kojoj su se nalazili ljubitelji Atletik Bilbaa. Oni su pretrčali teren po dijagonali i potom se mirno predali obezbeđenju.

Organizatori su saopštili da je na utakmici prisustvovalo 52.347 gledalaca, a na Nacionalnoj areni u Bukureštu bila je odlična atmosfera. Osim zastava dva kluba, Španije i Baskije, viđene su i brojne zastave drugih zemalja, kao i drugih timova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online