Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.05.2012.
12:54
M. S. A

Ivanovićev het-trik u FA Kupu

Srpski defanzivac Branislav Ivanović, koji je u nekoliko navrata u finalnom meču požrtvovanim intervencijama sprečio fudbalere Liverpula da postignu gol, osvojio je treći FA kup u karijeri.

Bane Ivanović i Džon Teri nose Di Matea nakon osvajanja FA kupa

Čelzi bi od "izgubljene" sezone mogao da napravi jednu od najuspešnijih u istoriji. Iako je u Premijer ligi još uvek neizvesno da li će stići do četvrtog mesta koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona, u kup takmičenjima juri trofej za trofejom.
U subotu je osvojio FA kup Engleske, a 19. maja u Minhenu boriće se sa domaćinom Bajernom za titulu prvaka Evrope.


Branislav Ivanović zbog trećeg žutog kartona, nažalost, nema pravo igranja u Minhenu, ali je zato dao nemerljiv doprinos u osvajanju najstarijeg fudbalskog takmičenje na svetu. Srpskom reprezentativcu je to treći pehar FA kupa u karijeri i verovatno najdraži posle svega viđenog u subotnjem finalu na Vembliju protiv Liverpula (2:1).


Golove za pobednički tim postigli su Brazilac Ramireš u 11. i reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba u 52, dok je Endi Karol u 64. minutu bio strelac za crvene.


Branislav Ivanović je pružio odličnu partiju, koliko je samo puta blokirao pokušaje igrača Liverpula da ugroze gol Petera Čeha, posebno u prvom poluvremenu, kada je sa dve požrtvovane intervencije sprečio "crvene" da postignu gol.


Slave i Mandarićeve "sove"


Pored Ivanovića u subotu se na engleskim terenima radovao još jedan Srbin. Reč je o Milanu Mandariću, vlasniku Šefild Vensdeja, čiji je klub pobedom nad Vikombom (2:0) zadržao drugo mesto na tabeli, pa će se "sove" od naredne sezone takmičiti u Čempionšipu, drugoj ligi Engleske.

Ivanović je tako medaljama iz 2009. (bio rezerva u finalu protiv Evertona 2:1) i 2010. (odigrao ceo meč protiv Portsmuta 1:0) pridružio i treću, najslađu, za het-trik.
Inače, imao je Čelzi mnogo junaka u svom timu, od fantastičnog strelca Didijea Drogbe, koji je ušao u istoriju kao prvi fudbaler koji je postigao četiri gola u četiri različita finala FA kupa, preko golmana Petera Čeha, koji je u finišu meča fantastičnom reakcijom odbranio zicer Endiju Kerolu (u Liverpulu su se žalili da je lopta prešla gol-crtu, ali je snimak pokazao da ipak nije punim obimom), do privremenog menadžera Roberta di Matea, koji je preporodio ekipu posle otkaza Viljašu-Boašu.


"Sezona je bila teška, ali igrači su učinili klub ponosnim. Osvojili smo jedan trofej, možemo da uzmemo još jedan, ali do utakmice sa Bajernom imamo da odigramo još dva meča Premijer lige. Potom ćemo se koncentrisati na Bajern", kaže Italijan.


U svakom slučaju, čestitke za Čelzi koji je osvojio sedmi trofej FA kupa u istoriji, a četvrti u poslednjih šest godina. Zanimljivo je da se finalisti FA kupa već u utorak ponovo sastaju na "Enfildu", u okviru 37. prvenstvenog kola.

Srbin glasa za Italijana


Roberto di Mateo je samo privremeno preuzeo ulogu menadžera Čelzija do kraja sezone posle smene Viljaša-Boaša, ali srpski defanzivac nema dilemu da bi Italijan trebalo da dobije stalan posao.


"U fudbalu je veoma teško predvideti daleku budućnost, ali u poslednja dva meseca svi igrači će vam reći da je Di Mateo naš trener i da trebalo bi to i da ostane. On je sjajan i uživamo u radu sa njim. Izvukao je maksimum iz igrača. Takođe, i sam je ne tako davno bio veliki igrač, pa oseća fudbal, ume da predvidi šta će se desiti, zna kada treba da bude jak u svlačionici, umiri nas i koncentriše. Sve u vezi njegovog fudbala je sjajno", rekao je Ivanović za engleske medije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online