Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.10.2009.
17:46
Vestionline, Tanjug A

"Orlići" gostuju u Hrvatskoj

Mlada fudbalska reprezentacije Srbije u utorak od 17,30 časova u Varaždinu igra protiv Hrvatske meč četvrtog kola Grupe 7 kvalifikacija za EP 2011. godine u Danskoj.

Selektor 'orlića' Ratomir Dujković kaže da će u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope protiv Hrvatske, njegovi izabranici ići na osvajanje tri boda, jer bi na taj način znatno uvećali šanse da se četvrti put za redom nadu na završnom turnuru.

- U našoj reprezentaciji je sve u najboljem redu i imamo dovoljno informacija o onome šta nas u utorak čeka u Varaždinu. Detaljno sam upoznao fudbalere o taktici i načinu igre hrvatske reprezentacije i na poslednjem treningu ćemo odraditi završne pripreme. Fudbaleri su orni i motivisani da pokažu šta znaju i nadam se dobrom ishodu - izjavio je Dujković i dodao da bi pobedom protiv Hrvatske u Varaždinu, Srbija odradila veliki deo posla u kvalifikacijama.

Pod imenom SR Jugoslavija i SCG, naši omladinci imali su puno uspeha protiv vršnjaka iz Hrvatske, a defanzivac Marko Jovanović kaže da su ovi mečevi uvek puni sportskog naboja i emocija.

"Došli smo na drugo mesto pobede nad Kiprom i punu samopouzdanja dočekujemo duel sa Hrvatima. Pobeda bi nam puno značila, ali nećemo srljati. Biće to duel prepun naboja i emocija, pošto nam je važan i prestiž u duelima sa Hrvatima", kazao je Jovanović.

"Orlići" u ovaj susret ulaze sa tri uzastopne pobede protiv mladih "kockastih".

"Moramo da ostanemo mirni i spremni na provokacije. Otpevaćemo himnu i potom se koncentrisati na borbu na terenu. Važno je od starta da pokažemo snagu, a tako ćemo smiriti i publiku. Još kada bismo postigli gol u prvih 15 minuta", zaključio je za "Žurnal" Jovanović.

Mlada hrvatska reprezentacija od 1996. godine nastupa u kvalifikacijama i samo su se dva puta (2000. i 2004. godine) domogla Evropskog prvenstva, gde nikada nije prošla prvu fazu. S druge strane, od 2004. godine do danas, mladi fudbaleri naše zemlje dva puta su bili srebrni, a jednom igrali polufinale EP.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Hvatske Dražen Ladić veruje da njegov tim može osvojiti sva tri boda u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope protiv Srbije.

 "Iako je reprezentacija Srbije favorit na papiru, tvrdim da pojedinačno nismo ništa slabiji i igraćemo na pobedu. I mi i oni napravili smo kiks na startu kvalifikacija, pa je sada Slovačka u blagoj prednosti. Uveren sam, ipak, da još ništa nije rešeno i da će pobednik grupe biti jedna od te tri selekcije", rekao je Ladić na konferenciji za štampu u Svetom Martinu na Muri.

Grupa 7

Utorak, 13. oktobar:
Hrvatska - Srbija 17.30

Sreda, 14. oktobar:
Kipar - Slovačka

Tabela:
1. Slovačka .............3 2 1 0 7
2. Srbija ..................3 2 0 1 6
3. Norveška .............3 1 0 2 4
4. Hrvatska ..............2 1 0 1 3
5. Kipar ...................4 1 0 3 3

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online