Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.05.2012.
18:33
Beta A

Stefanović: FSS i članovi UO pomogli Zvezdi kod UEFA

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović rekao je danas da su Fudbalski savez Srbije (FSS) i članovi Upravnog odbora (UO) tog kluba pomogli da Evropska fudbalska federacija (UEFA) ne suspenduje crveno-bele za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evropa naredne sezone.

Hvala državi na pomoći - Đorđe Stefanović

"Veliko hvala generalnom sekretaru FSS Zoranu Lakoviću i članovima UO našeg kluba koji su uspeli da obezbede garancije državnih organa i na taj način pomognu u prezentaciji Zvezdinog plana za vraćanje dugova", kazao je Stefanović za klupski sajt posle sastanka u Nionu.

On je naveo da su posebno bili važni "koraci učinjenih u poslednjih 24 sata", a o kojima će se tek govoriti.

"Posebno su bili važni koraci učinjeni u poslednja 24 sata, o kojima ćemo govoriti narednih dana, a tiču se podrške koju smo dobili od države za rešavanje ovog problema", dodao je Stefanović.

UEFA je danas kaznila Zvezdu sa 50.000 evra zbog neisplaćenih dugova bivšim igračima, trenerima i funkcionerima kluba, a crveno-belima je dat novi rok od 25 dana da ispune te obaveze.

"UEFA je konstatovala da je Zvezda maksimalno ispravno vodila poslovne knjige i da su svi podaci u njima istiniti. Nije bilo skupih transfera, već se radilo na podmlađivanju ekipe, što je politika koju UEFA pozdravlja", rekao je generalni sekretar beogradskog kluba.

Stefanović je dodao da je tužilac Disciplinske komisije UEFA" čak pristao da promeni tekst svoje tužbe".

"Na osnovu naših iscrpnih izveštaja i garancija koje smo pokazali u Nionu čak je i UEFA tužilac pristao da promeni tekst svoje tužbe, odnosno kazne. Uvažili su argumente da Zvezda bez evropskih utakmica ne može da stane na noge i pozitivno posluje", kazao je Stefanović.

Na sastanku sa UEFA danas je bio i generalni sekretar Partizana, a crno-beli su dobili licencu ali su kažnjeni sa 30.000 evra i isto toliko uslovno na tri godine zbog zakasnele isplate duga nemačkom Koblencu za transfer Marka Lomića.

Dačić pisao Platiniju da bi pomogao Partizanu i Zvezdi

 

Potpredsednik vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić uključio se u borbu Partizana i Crvene zvezde da izbegnu kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog zaostalih dugovanja.

 

Dačić je pisao predsedniku UEFA Mišelu Platiniju i molio za razumevanje. U pismu koje je objavio portal Mocartsport.com, Dačić je naveo da je Vlada Srbije mnogo pomogla fudbalu i priznao da situacija nije idealna, ali da se vidi pomak.

 

Dačić je Platiniju rekao da je Vlada Srbije potrošila 30 miliona evra na izgradnju Kuće fudbala i rekonstrukciju 10 stadiona i "stvorila uslov za razvoj srpskog fudbala".

 

Prethodnih dana je objavljeno da bi UEFA mogla da zabrani Partizanu i Zvezdi da nastupaju u Evropi ako ne izmire zaostala dugovanja prema igračima i funkcionerima.  Partizan je kažnjen sa 30.000 evra, a Zvezda sa 50.000, ali i obavezom da izmiri dugove u narednih 25 dana. Za spasavanje "večitih" uključio se i domaći fudbalski savez i drugi sportski i državni funkcioneri.

 

"Moguće isključenje naših klubova iz UEFA takmičenja imalo bi negativne efekte na razvoj sporta u Srbiji. Srpski fudbal je daleko od idealnog, ali smo stvorili uslove za da on napreduje i ponovo postane ponos nacije", naveo je Dačić i dodao:

 

"Uspešan razvoj Crvene zvezde i Partizana je ekstremno važan za celokupan srpski fudbal, jer su oni jedini koji kupuju od ostalih klubova i pomažu im da prežive", dodao je potpredsednik Vlade.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.05.2012. 23:44
Приватизовати то треба... а не овако, свачије и ничије...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online