Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.04.2012.
17:49
B92 A

Džajić: Prosinečki voli Zvezdu

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je u intervjuu za ’redstarbelgrade.info’ da veruje u rad Roberta Prosinečkog.

Legende Crvene zvezde: Robert Prosinečki i Dragan Džajić
 

Najbolji fudbaler u istoriji naše zemlje dodao je između ostalog i da je legendarni centarfor Partizana Dragan Mance imao želju da dođe u Zvezdu.

"Prosinečki treba najviše da se pita oko dovođenja igrača, to je bitno, a njega lično volim kao fudbalera, još su mi u sećanju sve njegove najbolje igre."

"Kao navijač mu želim veliku trenersku karijeru, jer je kulturan, vaspitan momak, daje dobre izjave i ima nastup koji volim. Dobio je veliki klub na početku karijere, ali harizmom će uspeti. Sad i najviše ima mogućnosti da traži igrače, ovo što smo videli, za sada dobro izgleda, ali može da bude bolje kako bi sledeće godine uspeo da osvoji prvenstvo."

Bivši predsednik crveno-belih osvrnuo se i na vreme kada je Prosinečkog doveo u Zvezdu.

"Bilo je nemoguće da se ne primeti njegov talenat, ko to ne vidi, uopšte ne treba da dođe na neku utakmicu. On je bio genijalan igrač. Voleo je fudbal i trening, radovao se tome, skoro sam se video s njim i opet vidim istu energiju. On voli Zvezdu i voleo bih kad bi kao njen trener postao uspešan."

O Pričama da je Dragan Mance bio blizu prelaska u Zvezdu Džajić kaže:

"On i Živković su bili kod mene na razgovoru, ali smo zbog džentlmenskog sporazuma stali na tome i nismo više razgovarali. On je bio strašan centarfor, tražio je da pređe kod nas, ali priča je stala na tom prvom stepeniku jer nismo želeli da prekršimo sporazum."

O tome ko je bio najveći rival crveno-belima dok je on igrao:

"Nikada nisam potcenjivao ni jednog protivnika. Ni Partizan, ni Olimpiju, recimo. Ja sam uvek za sport imao mišljenje da je lopta okrugla i da je sve moguće. Ipak, uz dužno poštovanje Partizanu, bez ikakve namere da ih omalovažim, nama su veći rivali i mnogo nezgodniji protivnici bili Hajduk i Dinamo. Protiv Partizana sam za 13 godina imao 3 prvenstvena poraza: 1-0, 2-1 i 3-2. To znači jedan poraz svake četvrte godine. To su činjenice. Mi smo bili fatalni za njih. I to je moja generacija napravila preokret. Zadnju utakmicu, pre nego što sam ja ušao u prvi tim, Zvezda je izgubila 5-0 na JNA i ja sam to gledao kao klinac. Sledeće godine sam ušao u prvi tim i počela je ta naša serija. Nisam tu samo ja imao uticaj na takve rezultate, već cela moja generacija. Ja sam igrao puno derbija i davao sam puno golova i bili smo uspešniji i na JNA i ovde na našem stadionu", rekao je Džajić koji je dodao i da želi što na Marakanu nije doveo Mijatovića, Bokšića i Bobana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online