Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.04.2012.
12:05
P. Živković - Vesti A

Asovi za budućnost

Mladi defanzivac poslednji u nizu golobradih momaka koji su ove sezone zaigrali za dva najveća srpska kluba i zapali za oko skautima.

Miloš Ostojić na meču sa Javorom

Odavno su treneri u omladinskoj školi Partizana skrenuli pažnju na Miloša Ostojića (21), koji je igrama u Teleoptiku najavio da će crno-beli konačno iz podmlatka lansirati jednog štopera! Sjajni defanzivac plenio je kvalitetom, odličnim skokom, dobrim "čitanjem" igre...

Tri puta je prolazio pripreme sa prvim timom Partizana, ali su ga pretili pehovi s povredama. Bio je uporan i strpljiv, čak i posle zimskih pripreme kad mu je rečeno da će i narednih šest meseci igrati za "optičare". A onda je (pre samo 20 dana) Grant odlučio da Ostojića prekomanduje u prvi tim, uz obećanje da će mladi defanzivac dobiti šansu da debituje. To se dogodilo u meču sa Javorom.


"San svakog u omladinskoj školi Partizana je da zaigra za prvi tim", kaže Miloš Ostojić.

Snovi o Ligi šampiona


Miloš Ostojić poručuje da u životu pravi kratkoročne planove, da nema idola, ali da ima jasnu ambiciju da konstantno napreduje.


"Moja trenutna želja je da uđemo u Ligu šampiona i da zaigram u toj konkurenciji. Posle toga ću razmišljati o nekim drugim ciljevima.
Idola nisam nikad imao. Ima mnogo igrača koje cenim, ali nikada nisam pokušavao da nekoga kopiram. Više bih voleo da izgradim sopstveni stil i da možda jednog dana mene neko gleda kao uzora", kaže Ostojić.

"Meni se ostvario, mada bih više voleo da smo igrali pred navijačima. Ima vremena i za to, verujem da će me publika prihvatiti na pravi način. Lep je osećaj biti deo Partizanovog šampionskog tima".


Uverava Ostojića da u pripremi za meč nije imao tremu i da mu je koristila podrška i saveti članova stručnog štaba i saigrača.

"Saznao sam da ću igrati dan uoči utakmice i razmišljao sam jedino o onome što me čeka na terenu. Trener Grant je svakom igraču rekao uobičajene stvari koje govori pred utakmicu. I pomoćni trener Vanja Radinović dao mi je nekoliko saveta. Pred izlazak na teren Nemanja Rnić mi je rekao da izbegnem greške koje je on pravio, korisne savete dali su mi i Saša Ilić, Stefan Babović".


Mnogo dečaka pohađa Partizanovu školu i nada se da će se jednog dana pojaviti na velikoj sceni. Međutim, malo njih prođe gusto sito.

"Imao sam mnogo problema s povredama. Do omladinske konkurencije nisam bio standardan, a onda, kad je za trenera došao Dragan Kecman, prebacio me sa zadnjeg veznog na štopera i dao mi šansu. Zahvalan sam mu zbog svega što je učinio za mene. U Teleoptiku sam se usavršavao i dosta naučio od Vuka Rašovića", rekao je Miloš Ostojić.
 

Eduardo pod nož do kraja sedmice


Dodatne analize potvrdila su strahovanja medicinskog tima Partizana - Eduardo Pašeko mora na operaciju kolena, što znači da brazilskog napadača čeka najmanje šest meseci pauze.

 

"Oštećenje prednjih ukrštenih ligamenata zahteva hitnu operaciju, verovatno do kraja sedmice. Ostaje samo da vidimo da li će Edu morati u Nemačku, na kliniku gde se leči i Marko Šćepović, ili zahvat može da se izvrši u Beogradu", preneo je dr Ilija Rosić, lekar u stručnom štabu crno-belih.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online