Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.04.2012.
12:46
E. V. A

Murinju godišnje 10 miliona evra!

Trener Real Madrida ubedljivo najviše zarađuje, slede Gvardiola iz Barselone i Hidink iz Anžija sa po 7,5 miliona evra.

Neki ga obožavaju, drugi mrze, ali niko nije ravnodušan kad je u pitanju Žoze Murinjo. Portugalac je to oduvek znao da naplati. I kad je bio u Čelziju i kad je vodio Inter i danas na klupi Real Madrida. Ako se računa koliko se vrednuje nečiji rad, odnosno koliko godišnje zarađuje, onda je Murinjo bez konkurencije najbolji trener na planeti. Portugalac je jedini fudbalski stručnjak na svetu čija se godišnja zarada piše sa osam cifara. "Gospodin Posebni" u Real Madridu zarađuje 10 miliona evra po sezoni.


Druga je stvari koliko se to nekome isplati. Jer, za godinu i po dana, Murinjo je sa Real Madridom osvojio samo Kup Kralja, pa ispada da je taj jedan trofej koštao kraljevski klub 15 miliona evra!


Naravno, to može drastično da se popravi ove godine pošto Real sa Murinjom trenutno vodi u Primeri, a još uvek je u igri i za trofej Lige šampiona.


Treba dodati i da Portugalac, kao i ostali treneri sa ove liste, zarađuju i više, pošto u ove cifre nisu uračunate premije za pobede i trofeje, kao ni reklamni ugovori.


Na listi najplaćenijih trenera za Murinjom slede njegov ljuti rival Pep Gvardiola iz Barselone i Gus Hidink iz Anžeija sa identičnom platom od 7,5 miliona evropskih novčanica. Ipak, Gvardiolin ugovor ističe na leto, a Katalonci čini sve da ga produži. Vrlo je verovatno da će on biti i finansijski jači od aktuelnog tako da bi Pep mogao da stigne ili prestigne Murinja.


Naravno, može da se desi da Gvardiola ne ostane u Barseloni, jer mediji pišu da bi ga rado na svojoj klupi videli Čelzi i Inter. Ako bi se to dogodilo, nema sumnje da bi Gvardiola i u tom slučaju dobio mnogo bolji ugovor nego što ima danas.


Što se Hidinka tiče, on pored pomenute plate ima i sjajne bonuse od predsednika Anžija, milijardera Sulejmana Kerimova. Za svaku pobedu Holanđanin dobija dodatnih 50.000 evra, a još nije poznato kolike bi premije bile za eventualno osvajanje nekog trofeja.


Stanojeviću četiri puta više


Doskorašnji strateg Partizana, Aleksandar Stanojević, najplaćeniji je srpski trener. On je početkom aprila potpisao dvogodišnji ugovor sa kineskim prvoligašem, Dalijenom Aerbinom, po kojem će zarađivati oko 800.000 evra godišnje, što je četiri puta više nego što je imao u Srbiji, dok je je trenirao crno-bele (200.000 po sezoni).

U top 20 ima čak osam trenera iz engleskih klubova, a predvodi ih Italijan Roberto Mančini sa 6 miliona godišnje na klupi Mančester Sitija. U vrhu je i i njegov zemljak, ali koji radi u Francuskoj, sa samo 100.000 manje. Naravno, reč je Karlu Ančelotiju u Pari sen Žermenu.


Za neke je možda iznenađenje plata Jupa Hejnkesa u Bajernu. S obzirom na njegove godine i poznatu štednju Bavaraca, plata od pet miliona deluje impozantno.
Od 6. do 10. mesta su kormilari ostrvskih giganata: po 4,8 miliona evra imaju zemljaci i veliki rivali, Škoti Aleks Ferguson (Mančester Junajted) i Keni Dalgliš (Liverpul), a po po 100.000 manje zarađuju menadžeri londonskih klubova, Francuz Arsen Venger na klupi Arsenala i Hari Rednap u Totenhemu.

TOP 20
1. Žoze Murinjo Real Madrid 10.0
2. Pep Gvardiola Barselona 7.5
2. Gus Hidink Anži 7.5
4. Roberto Mančini Mančester Siti 6.0
5. Karlo Ančeloti PSŽ 5.9
6. Jup Hejnkes Bajern 5.0
7. Aleks Ferguson Mančester Junajted 4.8
7. Keni Dalgliš Liverpul 4.8
9. Arsen Venger Arsenal 4.7
9. Hari Rednap Totenhem 4.7
11. Luis Skolari Palmeiras 3.6
11. Martin O'Nil Sanderlend 3.6
11. Dejvid Mojes Everton 3.6
11. Mark Hjuz KPR 3.6
15. Dijego Maradona Al Vasl 3.5
16. Manuel Pelegrini Malaga 3.5
17. Lučano Spaleti Zenit 3.0
18. Murisi Ramaljo Santos 2.6
19. Otmar Hicfeld Švajcarska 2.6
20. Joakim Lev Nemačka 2.4
NAPOMENA: Cifre su u milionima evra 

Hicfeld prvi među selektorima


Najplaćeniji stručnjak van Evrope je Brazilac Luis Felipe Skolari, trener Palmeirasa, a od selektora najviše zarađuje iskusni Otmar Hicfeld na klupi Švajcarske.
Posle njega sledi selektor Nemačke, Joakim Lev, koji zauzima 20. mesto na listi najplaćenijih trenera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online