Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.04.2012.
18:44
Vestionline A

Italija tuguje za Morosinijem

Cela Italija, ali i veliki deo fudbalskog sveta tuguje zbog tragične smrti fudbalera Livorna Pjermarija Morosinija, čiji je život već bio prepun tragedija, jer je kao tinejdžer ostao bez roditelja, a posle toga i bez brata.

Tragedija - Pjermario Morosini

Nesrećni 25-godišnji vezista, u 31. minutu meča sa Peskarom, srušio se na zemlju, da bi kada su ga prebacili u bolnicu "Svetog duha", lekari samo konstatovali smrt. Doktori i osoblje ove medicinske ustanove pokušavali su čat vremena da urade reanimaciju, ali bez uspeha, a tačan uzrok smrti biće poznat tek posle autopsije koja je zakazana za ponedeljak.

"Nažalost, on je bio mrtav prilikom prijema. Nije dolazio svesti više", rekao je doktor, prenose italijanski mediji.

Morozini, koji je bio u Livornu na pozajmici iz Udinezea, pao je na travu i nekoliko puta je bezuspešno pokušao da ustane, pre nego što je medicinski tim priskočio. Defibrilator je upotrebljen, srce mu je masirano, pre nego što su ambulantna kola stigla. Odveden je u bolnicu, gde su lekari pokušali da ga ožive.

Konslultant na koronarnom odeljenju bolnice, koji je gledao utakmicu i pokušao da pomogne nesrećnom igraču dok nije stigla hitna pomoć, kaže da Morozini nije dolazio svesti.

"Nije imao ni jedan otkucaj srca. Od trenutka kada sam dotrčao, nije davao znak povratka, ni u vidu jednog udisaja, niti jednog otkucaja srca. Kada sam stigao, sve je stalo. Niko ne može da kaže koji je uzrok smrti, i mislim da se ništa neće znati do autopsije, u ponedeljak", rekao je konsultant kasnije.

Mediji navode da je Morosini imao trostruki srčani udar, ali ima indicija i da postoji mogućnost da nije preminuo od infarkta, nego da je smrt neurosloške prirode, kao posledica sudara glavama sa fudbalerom Peskare Emanuelom Kašonem, nekoliko minuta ranije.

Sa svih strana u Italiju čuju se apeli da kontrole zdravstvenog stanja fudbalera budu što rigoroznije, kako bi se izbegle ovakve tragedije, a Fudbalski savez Italije doneo odluku da otkaže sve utakmice ovog vikenda u Seriji A i B.

U međuvremenu, Morozinija je devojka Ana Vavasori, koja je u subotu uveče stigla u Peskaru iz Bergama, igračevog rodnog grada, prebacila u mrtvačnicu u Livornu, ispred koje se od ranog jutra skupljaju navijači i građani i odaju počast momku koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Italije.

"Izgledao je kao da se smeje. Bio je prelep", rekla je Ana novinarima i potvrdila da će sutra biti izvršena autopsija.

Na Jutjubu je već pušten klip sa fotografijama Ane i Pijermarija koji svedoči o njihovoj velikoj ljubavi koja se nažalost tragično završila.

Livorno možda doživotno izdržava Morosinijevu sestru

 

Predsednik Livorna Aldo Spineli razmišlja da uspostavi sistem doživotnog izdržavanja za sestru fudbalera Pjermarija Morosinija, koji je umro od srčanog udara tokom meča u Peskari.

 

"Predsednik Spineli želi da pokaže svoju ličnu želju i želju kluba da zauvek ostane blizak sa Pjermariovom porodicom", rekao je sportski direktor Livorna Atilio Peroti.

 

Klub razmatra i mogućnost da povuče Morosinijev dres sa broj 25. Ovaj fudbaler ostao je siroče kao tinejdžer. Majka mu je umrla kada je imao 15, a otac dve godine kasnije. Nedugo posle toga Morosini je ostao i bez brata.

 

Jedini preostali članovi porodice su mu starija sestra, koja je invalid, i starija tetka.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.04.2012. 00:09
Neka mu je vecna slava
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online