Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.04.2012.
22:32
Telegraf A

Borac neće da igra finale Kupa u Beogradu!

Fudbalski klub Borac iz Čačka energično se protivi seljenju finalne utakmice Kupa Srbije iz Novog Sada u Beograd, a trener Vojičić kaže da ekipu, ako se on bude pitao, neće ni dovesti u prestonicu Srbije.

Naime, odmah posle ispadanju Vojvodine, koju je u Novom Sadu pobedio upravo Borac (1:0), u medijima su se pojavile informacije kako će se finalna utakmica verovatno igrati u Beogradu, na stadionu drugog finaliste Crvene zvezde, na Marakani.

U Čačku smatraju da bi takva odluka bila totalno neozbiljna i tvrde da neće pristati da se igra u Beogradu.

"To je glupost! Ne dolazi u obzir da prihvatimo promenu domaćinstva. Šta sad, Vojvodina nije ušla u finale, pa ne mora da se igra u Novom Sadu? Odluka je doneta još ranije i ne može sada da se menja. Šta to sad znači? Zamislite situaciju da Bajern ne uđe u finale Lige šampiona, je l’ bi onda UEFA promenila odluku da se finalni meč igra u Minhenu, pa preselila taj spektakl u Madrid ili Barselonu. Naravno da ne bi", rekao je za Telegraf sagovornik iz čačanskog Borca koji je insistirao da ostane anoniman.

Novi Sad ostaje domaćin finala Kupa Srbije

 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković, demantovao je spekulacije pojedinih medija da finalna utakmica Kupa Srbije umesto u Novom Sadu mogla da bude odigrana na "Marakani".

 

"Po propisama kandidaturu za domaćinstvo finala su zajedno morali da podnesu grad i klub, a to su do isteka roka učinili samo Novi Sad i FK Vojvodina. Da bi došlo do promene, planirani domaćin bi prvo morao da otkaže domaćinstvo, a potom da se finalisti dogovore o novom mestu odigravanja utakmice. Tek tada bi Izvršni odbor FSS doneo konačnu odluku, pojasnio je Laković.

Trener Borca Slavko Vojičić rekao je da ne bi pristao da vodi ekipu u Beogradu.

"Da se ja pitam, ne bih pristao da vodim ekipu u Beograd. Zvezda je i ovako i onako favorit, a mi na Marakani ne bismo imali nikakvu šansu da osvojimo kup. Još neznam kakav će biti zvaničan stav kluba, ali ja sam za to da se utakmica, kako je i predviđeno, igra u Novom Sadu", rekao je Vojičić.

Borac će svoj stav izneti u zvaničnom saopštenju za javnost koje se očekuje tokom praznika, najverovatnije u ponedeljak.

Interesantno je da su prethodno navijači Vojvodine saopštili da će zabraniti ulazak navijača na njihovu severnu tribinu, to bi bila jedna vrsta osvete Zvezdinim “delijama”, koje su prošle godine insistirale da severna tribina ostane zaključana kada su na Marakani u finalu Kupa igrali Vojvodina i Partizan.

S druge strane, činjenica je da bi Marakana bila puna ako bi se finale igralo u glavnom gradu, pa bi i Borac finansijski mnogo bolje prošao, jer se prihod sa finalne utakmice deli klubovima finalistima ovog takmičenja. 

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 23:31
U srpskom fudbalu sve odluke mogu da se menjaju, ako je nekom u interesu, i u zadnji čas. Mesto odigravanja utakmice može se promeniti iako su tribine ispunjene do poslednjeg mesta a ekipe izašle na teren i očekuju signal sudije za početak meča. U srpskom fudbalu može se sve, pa i da reprezentacija blamira i sebe i državu i da potcenjuje navijače. U srpskom fudbalu može se sve osim da se igra pravi fudbal.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online