Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.04.2012.
12:04
P. Živković - Vesti A

Idol mi je bio Zidan

Počeo je u veznom redu, a sada je desni bek i sve više stiče poverenje Avrama Granta.

Odavno navijači Partizana maštaju o brzonogom desnom beku dobrog centaršuta, a pojava Nikole Aksentijevića predstavlja pravo osveženje. Lansirao ga je Aleksandar Stanojević, koristeći ga u situacijama kad bi tim trebalo da napadne protivnički "bunker".

Postigao je jesenas i evrogol na meču sa Slobodom, a ovog proleća kod trenera Granta bio je starter na utakmicama sa Jagodinom, Hajdukom i Radom. Upisao je već tri asistencije, a navijače oduševljava brzinom i velikom borbenošću.

"Zadovoljan sam, jer ekipa igra dobro i pobeđuje", kaže Nikola Aksentijević, koji je nedavno proslavio 19. rođendan.

"Trener mi stalno govori da u napadu igram slobodno, kao na treningu. I dobro se osećam čim pređem centar. Verujem da sam napredovao i u defanzivi, a potvrdu toga imao sam baš na utakmici sa Radom. Mislim da mi je to najbolja igra do sada, kada je reč o odbrani".


Aksentijević se za minutažu bori sa Aleksandrom Miljkovićem, u koga je Stanojević imao neograničeno poverenje. Miljković je poznat kao igrač sa izuzetnim defanzivnim karakteristikama, potpuno drugačiji od Aksentijevića.

Mladi Kragujevčanin vredno koristi svaku ukazanu priliku i dodaje da sluša savete iskusnijih igrača.

"Mnogo mi pomažu Saša Ilić, Zvonimir Vukić, Stefan Babović, Nemanja Tomić... Ilić me, recimo, stalno bodri, kaže da se ne plašim i da se opustim. A, svaka reč takve legende ima težinu i neprocenjivu vrednost za mene".


Priznaje da situacija u kojoj su sada crno-beli nije tako opuštena kao što je bila tokom zimskih priprema.

"Tada smo imali 10 bodova prednosti... Nismo imali sreće da Slobodi damo gol. Međutim, na utakmicama sa Jagodinom i Radom pokazali smo da smo najbolji u zemlji i zato se nadam da ćemo osvojiti duplu krunu".


Nikola je izdanak Partizanove fudbalske škole.

"U Partizan sam došao još kao petlić. Doveli su me direktor omladinske škole Nedeljko Kostić i trener Nebojša Ličanin. Počeo sam u veznom redu i idol mi je bio Zinedin Zidan. Sada sam desni bek i na toj poziciji najviše cenim Danija Alveša", iskreno će Aksentijević.  

Snovi o večitom derbiju


Aksentijević je debitovao za prvi tim u meču sa Škendijom (4:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Time je ostvario svoj prvi san, ima ih još...

 

"Maštao sam da zaigram za prvi tim Partizana i ostvarilo mi se", priznaje Nikola Aksentijević.

"Onda sam želeo da istrčim na teren pred pune tribine našeg stadiona... I, to sam doživeo, protiv Škendije. Sada sanjam da odigram večiti derbi, a zatim će mi cilj biti da ostavim trag u srpskom fudbalu. I, naravno, jednog dana da odem u neki veliki evropski klub, da igram za sebe i svoju porodicu".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online