Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2012.
22:46
Vestionline, Beta A

LŠ: Barselona i Bajern u polufinalu

Fudbaleri Barselone pobedili su na "Kamp Nou" ekipu Milana sa 3:1 čime su obezbedili plasman u polufinale Lige šampiona, a isti plasman je izborio Bajern pobedom u revanšu protiv Olimpika iz Marseja rezultatom 2:0.

Stavio tačku na i - Andreas Inijesta

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Milan sa 3:1 i peti put uzastopno se plasirali u polufinale Lige šampiona, čime su izjednačili rekord tog takmičenja sa Real Madridom. U prvoj utakmici četvrtfinala između Milana i Barselone, igranoj 28. marta u Italiji, nije bilo golova.

Barselona će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Čelsi - Benfika, koji se igra sutra u Londonu. Englezi su prvi meč dobili sa 1:0.

Dvostruki strelac za domaći tim večeras je bio Lionel Mesi, u 11. i 41. minutu, oba puta iz penala koje je skrivio Alesandro Nesta. Treći pogodak postigao je Andres Inijesta u 53. minutu. Gol za Milan dao je Antonio Nočerino u 33. minutu.

Prvi penal za Barselonu dosuđen je posle klizećeg starta Neste nad Mesijem. Argentinac je sa 11 metara šutirao u donji levi ugao, a golman Milana Kristijan Abijati bio je za malo kratak.

Na 1:1 izjednačio je Noćerino udarcem po zemlji iskosa sa desne strane, posle asistencije Zlatana Ibrahimovića i neuspele ofsajd zamke domaćih igrača. Bio je to prvi od ukupno dva udarca gostiju ka golu Barselone u prvom poluvremenu.

Više nego sporan drugi penal za Barselonu

Drugi penal za domaći tim izazvao je velike proteste igrača Milana kod holandskog sudije Bjorna Kujpreša. On je prilikom kornera za Barselonu procenio da je Nesta povlačio za dres protivničkog igrača, zbog čega je pokazao na "belu tačku". Mesi je ponovo bio precizan sa 11 metara, ali je ovaj put šutirao u suprotnu stranu u odnosu na prethodni penal, dok se Abijati opet isto bacio.

Konačan rezultat postavio je Andres Inijesta, pošto se posle udarca Mesija lopta od protivničkog igrača odbila do reprezentativca španije, koji je bio usamljen na pet metara od gola Milana.

Pobeda Barselone mogla je da bude i ubedljivija, ali se u nekoliko situacija dobrim odbranama istakao golman gostiju Kristijan Abijati, dok su Adrijano i Tijago Alkantara bili neprecizni.

Mesi je večeras postigao 13. i 14. gol ove sezone u Ligi šampiona, čime je postao rekorder po broju pogodaka u jednoj sezoni. On je prethodno držao prvo mesto sa Rudom van Nistelrojem, koji je bio strelac 12 golova za Mančester junajted u sezoni 2002/2003.

Barselona će prvu polufinalnu utakmicu igrati se 18. aprila u gostima, a revanš 24. na svom stadionu.

Bajern ponovo bolji od Olimpika sa 2:0

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanšu na svom terenu pobedili Olimpik iz Marselja sa 2:0. U prvoj utakmici, 28. marta u Francuskoj, bilo je takođe 2:0 za Bavarce.

Razbili - Frank Riberi i Ivica Olić

Bajern će u polufinalu igrati protiv pobednika duela APOEL - Real Madrid, koji se igra sutra u Madridu. U prvoj utakmici Real je pobedio sa 3:0.

Pobedu Bajernu večeras je doneo Ivica Olić, koji je bio strelac u 13. i 37. minutu.

Napadač domaćeg tima oba gola postigao je iz protivničkog peterca. Prvi posle centaršuta Franka Riberija sa desne, a drugi posle dodavanja Alabe sa leve strane.

Bajern je u prvom poluvremenu mogao i do ubedljivije prednosti, ali je šut Tonija Krosa u 33. minutu sa oko 25 metara pogodio stativu. Igrači Olimpika pretili su uglavnom šutevima sa distance, a istakao se pokušaj Stefana Mbie u 18. minutu, kada je odlično intervenisao golman Bajerna Manuel Nojer.

Domaći fudbaleri nastavili su da kontrolišu igru i u drugom poluvremenu, dok gosti nisu uspeli da pronađu način da ublaže poraz.

Bajern će prvi meč polufinala igrati 17. aprila u Minhenu, a revanš osam dana kasnije u gostima.

Utorak, 3. april:
Bajern Minhen - Olimpik Marselj 2:0 (prvi meč 2:0)
Barselona - Milan 3:1 (0:0)

Sreda, 4. april:
Real Madrid - APOEL (3:0)
Čelsi - Benfika (1:0)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online