Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.03.2012.
12:05
E. V. A

Anelka pozdravio zvezdaše

"Sećam se meča protiv Srbije u Beogradu, ponajviše paklene atmosfere i navijača", kaže bivši francuski reprezentativac.

Božič i Anjelka posle treninga

Bivši francuski reprezentativac, 33-godišnji Nikolas Anelka, pozdravio je navijače Crvene zvezde i iz daleke Kine im poželeo mnogo uspeha.


Francuz trenutno igra za kineskog prvoligaša Šangaj Senhua, zajedno sa nesuđenim pojačanjem Crvene zvezde, 28-godišnjim Marijom Božićem, koji je nekad igrao za mlađe selekcije Srbije, a kasnije za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Božić je rođen u Tuzli, živeo je kratko u Rijeci, a odrastao je u Loznici. Na početku karijere igrao je za Loznicu i beogradski Milicionar, a prošle godine pominjan je kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali je ostao u Slovanu iz Bratislave, a zatim zaigrao i u Izraelu za Ašdod. Ovog leta prvo je potpisao za čačanski Borac, da bi ubrzo stigla odlična ponuda iz Šangaja, pa se preselio u najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Odmah po dolasku u Kinu sprijateljio se sa Anelkom i ispričao mu mnogo lepih stvari o Crvenoj zvezdi i njenim navijačima.

Anelka je tokom karijere imao priliku da oseti atmosferu na beogradskoj "Marakani" i uz ispisan pozdrav navijačima crveno-belih prisetio se atmosfere sa najvećeg srpskog stadiona. Anelka je igrao za "trikolore" na "Marakani", na utakmici između reprezentacija Srbije i Francuske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.


"Sećam se utakmice u Beogradu, ponajviše paklene atmosfere i izuzetno jakog srpskog tima. Navijači su mi ostali u sećanju kao izuzetno privrženi svom nacionalnom timu, i to je za nas bila najteža utakmica u grupi. Radovali smo se tom jednom osvojenom bodu, jer je veoma teško iz Beograda vratiti se kao pobednik", rekao je Anelka.


Šangaj Šenhua je jedan od favorita za prvaka Kine ove godine, a glavni aduti su im upravo Nikolas Anelka i Mario Božić.

Nemci: "Marakanu" morate da vidite


Kompanija Štadionvelt svrstala je stadion Crvene zvezde među 50 naj u Evropi.
Poslednji rezultati možda ne prate veličinu Crvene zvezde, ali istorija se ne zaboravlja, umnogome i zahvaljujući atmosferi koja i danas okružuje utakmice bivšeg šampiona Evrope. Zato su u Nemačkoj beogradsku "Marakanu" svrstali među "50 evropskih stadiona koje morate da vidite".


Publikaciju je objavila kompanija " Stadionnjelt " (Svet stadiona), koja je specijalizovana za vesti o stadionima širom planete.
Izdanje koje je zanimljivo nama u Srbiji, a posebno svim pristalicama crveno-bele boje, objavljeno je na 128 stranica, a stadion u Ljutice Bogdana predstavljen je uz brojne fotografije iz prošlosti, ali i sadašnjosti. Naravno, tu su i ostali kultni stadioni Evrope, poput Enfilda, Old Traforda, Nou Kampa.


"Neki od njih su pravi "klasici" na kojima može da se oseti istorija, drugi su jednostavno veliki i papreno skupi, a treći moderni i inovativni u rešenjima", pojašnjava izbor Štadionvelt.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online