Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2012.
21:41
Telegraf A

Stepanović: Barselona je provaljena, sve zavisi od Mesija

Srpski treneri Dragoslav Stepanović i Ljubiša Tumbaković misle da će Barselona imati mnogo problema u revašu protiv Milana.

Igra Milana, kojom se u sredu uveče suprotstavio Barseloni u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona (0:0), dokaz je da, do sada superiorni Katalonci mogu da se zaustave, smatraju iskusni srpski stručnjaci Dragoslav Stepanović i Ljubiša Tumbaković.

Istina, Katalonci su kao po običaju imali loptu u posedu više od rivala, ali su znatno teže dolazili do protivničkog gola, posebno se to odnosi na drugo poluvreme. Nekadašnji trener Bajera iz Leverkuzena, Ajntrahta iz Frankfurta, Atletik Bilbaoa i novosadske Vojvodine, Dragoslav Stepanović, kaže za Telegraf.rs da je igra katalonske ekipe “pročitana knjiga”.

"Barselonina taktika i igra su provaljeni. Oni su upravo iz tog razloga u zaostatku u šampionatu Španije u odnosu na Real, jer klubovi protiv njih odigraju zonsku odbranu sa svih 11 igrača u svom polju. Mislim da je glavni problem ove sezone u Barseloni to što svi igrači pružaju za tri do pet odsto slabije partije u odnosu na prethodne sezone kada su bili dominantni. Naročito se to vidi ove sezone, da igra Barselone previše zavisi od Lionela Mesija. Kada njemu ne ide, ne ide ni timu. Za razliku od njega, ostali igrači, poput Ćavija i Inijeste, su slabiji ove sezone. Previše se oslanjaju na Argentinca i zato su imali problema u susretu sa Milanom", smatra Stepanović, i dodaje:

"Pep Gvardiola će isto igrati i na svom terenu, bez obzira što bi gol Milana potpuno promenio tok utakmice. Barselona igra isto već četiri godine, i ovih 0:0 neće ništa promeniti u njihovoj filozofiji. Ipak, neće im biti lako, pogotovo jer je Milan video da može da igra sa njima".

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković pohvalio je kolegu na klupi “rosonera” Masimilijana Alegrija, čija je najveća zasluga što je Milan parirao Barsi.

"Alegri je još jednom dokazao da je veliki trener. Odlično je postavio igru, i mnogo je naučio iz prethodne utakmice protiv Barselone, u grupnoj fazi, kada su poraženi na svom terenu 3:2. Uspeo je u svojoj nameri, a to je da sa ovih 0:0 praktično natera Barselonu da igra znatno opreznije na svom terenu, jer bi eventualni gol Milana bio poguban za Katalonce. Šta više, svedoci smo u ovim prvim utakmicama četvrtfinala da domaći teren ne mora da igra nikakvu ulogu. Najbolji pokazatelj je da nijedan tim nije postigao gol pred svojim navijačima, samo je Milan uspeo da izbori remi", objašnjava Tumbaković, po mišljenju javnosti, jedan od glavnih kandidata za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online