Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2012.
14:21
Novosti A

Bajković: Inat vodi do trofeja

Od stare slave se ne živi, pogotovo ako se nosi dres Crvene zvezde. Toga je svestan Boban Bajković (27), fudbaler sa najdužim stažom na "Marakani" u ovoj generaciji.

Čuvar mreže, koji se dokazao u proteklih godinu i po dana, smatra da startni prolećni uspesi ne smeju da uspavaju ekipu i da mora da postoji još žešći motiv u nastavku sezone.


"Nije lako kada stalno moraš da se boriš za pobedu, a ima trenutaka, kada ti ne ide i nemaš načina da srušiš rivala. Onda mora da proradi inat i da se borimo još žešće do samog kraja. Nešto slično nas tek čeka u narednim utakmicama", tvrdi Bajković za "Sport".


Posao ste odlično odradili u proteklih 540 minuta?

"Da nam je neko ponudio šest pobeda, pre nastavka sezone oberučke bi prihvatili, ali ovakav start samo treba da unese sigurnost da ovaj tim vredi. Cilj na oba koloseka je još mnogo daleko, a na nama je da nastavimo u istom ritmu".


I na treninzima je vidljiva maksimalna mobilnost kompletnog kolektiva?

"Svi žele da nas iznenade i pomrse nam račune. Mi treba da nastavimo ovim putem i da znamo da su za klub čiji dres nosimo jedino bitni trofeji, a da se sve ostalo lako zaboravlja na kraju sezone".


Mnogi smatraju da je plasaman u finale Kupa na dohvat ruke?

"Iskreno, baš je blizu, ali dok se ne udari pečat i u revanšu nema opuštanja. U fudbalu često možeš da budeš kažnjen kada najmanje očekuješ i zato treba spremno da dočekamo ne samo novi duel sa Partizanom već bilo koji naredni megdan uz dužno poštovanje svakog rivala".


Nije lako pratiti opsadu bunkera protivnika, a ne možeš da pomogneš saigračima?

"I sam pokušavam da bar nekim povikom dodatno ohrabrim moje igrače da nema odustajanja. Moram da aktivno učestvujem u meču, da budem spreman prilikom svakog kontranapada rivala, kako bi usledila prava reakcija".


Ovog proleća matirani ste dva puta?

"Neka se nastavi tako i u narednim kolima. Nisam opterećen i nikada ne jurim rekorde. Brojke postoje zbog statistike, a mene zanimaju samo pobede Crvene zvezde".


Sledi ponovo serija utakmica sreda-subota?
"Da, ali pre toga se nadam da ćemo u martovski niz trijumfa upisati i Hajduk. Prema tradiciji oni su nam uvek bili neugodan protivnik. Ipak, uveren sam da čemo da ponovimo dobru partiju pred našim navijačima".


Podrška sa tribina sigurno neće izostati?

"Ni mi ne smemo da se kockamo ako hoćemo do kraja da jurimo Partizan. Renome Zvezde zahteva uvek maksimum, a sopstvena odgovornost mora da postoji, čega su svesne i mlađe kolege", potvrđuje Bajković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online