Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2012.
22:49
Vestionline, Beta A

LŠ: Bez golova u Milanu, Bajern pobedio u Marseju

Fudbaleri italijanskog Milana odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 0:0 sa španskom Barselonom, dok je Bajern trijumfovao protiv Olimpika u Marseju sa 0:2, u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

 

Zlatan Ibrahimović u dvoboju sa igračima Barse na "San Siru"

Gosti su na "San Siru" imali više prilika za gol, ali je Milan, ipak, propustio bolje šanse. Domaćin je najbliži golu bio u 20. minutu kada je Zlatan Ibrahimović posle odličnog pasa Klarensa Sedorfa izašao sam ispred Viktora Valdesa, ali je slabo šutirao i golman Barselone mu je lako "skinuo" loptu.

Najbolju priliku za pogodak Barselona je imala u 88. minutu kada je Leo Mesi predriblao nekoli igrača Milana, izašao sam pred Abijatija, ali mu je golman gostiju odbranio udarac. Na odbijenu loptu naleteo je Kristijan Teljo, čiji je šut, međutim, izblokirao jedan fudbaler domaćih.

"Roso-neri" su već na samom početku utakmice dva puta ozbiljno ugrozili gol gostiju. Prvo je golman Barselone Viktor Valdes odbranio udarac Kevin Princa Boatenga iz daljine, a potom je bivši reprezentativac Gane izblokiran, loptu je glavom spustio Ibrahimović do Robinja ali on neometan šutirao iz voleja preko gola.

Prvu veću šansu Katalonci su imali u šestom minutu kada se najbolji fudbaler sveta Leo Mesi okliznuo i loše zahvatio loptu kod slobodnog udarca, ali je na nju naleteo Sejdu Keita koji se spetljao i glavom šutnuo pored gola.

Sporan trenutak iz 16. minuta

U 16. minutu Barselona je izvela uvežbanu kombinaciju iz slobodnog udarca, lopta je iz dva pasa stigla do Aleksisa Sančeza, ali ga je preduhitrio golman Kristijan Abijati u situaciji jedan na jedan. Ipak, ostaje pitanje da li je golman rosonera napravio i prekršaj u toj situaciji, ali glavni sudija ostao je nem. 

Dve ekipe su se sastale ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona kada je u Barseloni bilo nerešeno 2:2, a u Milanu je gost pobedio sa 3:2.

Revanš utakmica odigraće se u utorak, 3. aprila na stadionu "Kamp Nou" u Barseloni. Pobednik duela između Milana i Barselone sastaće se u polufinalu sa boljim iz dvomeča Benfike i Čelsija.

Bajern kao gost pobedio Olimpik Marselj sa 2:0

 

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su večeras u Marseju domaći Olimpik sa 2:0 i stekli značajnu prednost pred revanš u četvrtfinalu Lige šampiona.

Arjen Roben najpre namestio, a potom i postigao drugi gol na "Velodromu"

Utakmica u Minhenu igraće se u utorak, 3. aprila, a pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela APOEL - Real Madrid. Madriđani su juče u Nikoziji pobedili sa 3:0.

Pobedu Bajernu golovima su doneli Mario Gomes u 44. i Arjen Roben u 69. minutu.

Roben je bio i asistent kod vodećeg pogotka, kada je sa desne strane progirao Gomeza, a napadač Bajerna oštrim udarcem iz prve sa 17 metara savladao golmana Elintona Andradea u 44. minutu.

Holanđanin je na 2:0 povisio posle odigranog duplog pasa sa Tomasom Milerom i preciznog udarca sa ivice peterca u suprotan ugao Olimpikovog gola.

Kod vođstva Bajerna od 1:0 domaći tim je bio blizu izjednačenja u 60. minutu, ali Loik Remi nije uspeo da iskoristi šansu koja mu se ukazala posle neoprezne reakcije žeroma Boatenga. Remijev šut sa ivice kaznenog prostora odbranio je golman Manuel Nojer.

Po broju šansi ekipe su bile skoro izjednačene, ali su Bavarci imali bolje prilike da dođu i do ubedljivije prednosti pred revanš.

Sreda, 28. mart:

Olimpik Marsej - Bajern Minhen 0:2
Milan - Barselona 0:0

Utorak, 27. mart:

APOEL - Real Madrid 0:3
Benfika - Čelsi 0:1

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online