Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2012.
17:36
Vestionline, Beta A

LE: Bilbao u gostima Šalkeu, Hanover u Madridu

Duele četvrtfinala Lige Evropa u četvrtak obeležiće susreti nemačkih timova Šalkea i Hanovera sa španskim rivalima Atleikom iz Bilbaoa i Atletiko Madridom.

"Očitali bukvicu" Mančester Junajtedu u oba meča - fudbaleri Atletiko Bilbaoa

U ostalim mečevima, snage će odmeriti predstavnik Ukrajine Metalist iz Harkova i lisabonski Sporting, dok će treći klub iz Španije, Valensija protiv holandskog AZ Alkmara pokušati da se plasira u polufinale.

Svi dueli četvrtfinala biće prvi međusobni susreti ekipa u evropskim takmičenjima.

Atletik Bilbao gostuje kod Šalkea i očekuje se uzbudljiv duel, jer su Baskijci u prošloj rundi izbacili Mančester junajted, i pobedili sa 3:2 na 'Old Trafordu'.

Dva tima nisu se do sada sastajala u evropskim klupskim takmičenjima a tim iz Gelzenkirhena ima nešto bolji rezultat u duelu sa timovima iz zemlje svog rivala.

Šalke je igrao 21 put sa španskim timovima i zabeležio sedam pobeda, osam poraza i šest nerešenih dok je Atletik igrao protiv nemačkih klubova šest puta i ima jednu pobedu i nerešen meč uz četiri poraza.

Najbolji strelac Lige Evropa napadač Šalkea Jan Klas Huntelar do sada je postigao devet golova, i čak dva het-trika u poslednje dve utakmice. Atletik je do sada postigao 18 golova, ali je i primio 13, najviše od svih timova u četvrtfinalu.

Drugi špansko - nemački duel, počeće u Madridu, gde će Atletiko na 'Vinsente Kalderonu' dočekati Hanover.

Timovima će to biti prvi međusobni duel, i dok su Madriđani imali bogatu istoriju nastupa u UEFA klupskim takmičenjima, nemački tim tek drugi put se plasirao u evro kupove.

Prethodni put Hanover je učestvovao u Kupu pobednika kupova 1992. kada je u prvoj rundi ispao od Verdera iz Bremena. Madriđani se uzdaju u Kolumbijca Radamela Falkaoa koji predvodi napad "jorgandžija" i drugi je strelac takmičenja, iza Huntelara, sa šest golova. On je prošle godine igrajući za osvajača trofeja Porto dao 17 golova što je rekord takmičenja.

Sporting jedini preostali predstavnik Portugala u Ligi Evropa želi da ponovi uspeh Portoa od prošle sezone, a da bi stigli do finala najpre će morati da pobede Metalist iz Harkova.

Gosti iz Ukrajine ove sezone nisu poraženi na gostovanjima u mečevima Liga Evrope, a zabeležili su četiri pobede i jedan nerešen meč. Uz to Metalist je na tri meča u gostima postigao četiri gola.

Tim iz Harkova je najefikasnija ekipa takmičenja sa 25 golova, a nosioci efikasne igre su brazilci Tajson, Edmar, Marlos i Klejton uz reprezentativca Ukrajine, poreklom iz Srbije, Marka Devića. Ipak, Sporting nije izgubio u poslednjih deset evropskih mečeva na svom terenu.

Pobednik dvomeča će igrati sa boljim iz sureta Ateltik Bilbao - Šalke.

Valensija putuje u Holandiju

Valensija, treći predstavnik Španije, igraće prvu utakmicu na gostovanju, protiv AZ Alkmara. Španski tim je u prethodnoj rundi izbacio PSV iz Ajndhovena, a nikada nije poražen u mečevima sa rivalima iz Holandije.

AZ je do sada tri puta igrao u nok-aut fazi sa španskim timovima i jednom je uspeo da izađe kao pobednik. Ekipa iz Alkmara bila je bolja, takođe, u četvrtfinalu Lige UEFA 2004. kada je prošla Viljareal.

Pobednik tog dvomeča igraće sa boljim iz duela Atletiko Madrid - Hanover.

Sve utakmice su na programu u četvrtak od 21.05 časova. Finale Lige Evropa igra se 9. maja u Bukureštu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online