Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2012.
14:11
Vestionline, novosti.rs A

Sulejmani: Zdravlje pa ugovor

Srpski fudbaler Miralem Sulejmani zbog povrede je ranije završio sezonu, a sada ističe da još uvek ne razmišlja o novom ugovoru, već samo oporavku.

Sulejmani se ove sezone na 30 utakmica na tri fronta 12 puta upisao u strelce, uz četiri asistencije, a njegov Ajaks se trenutno bez njega bori za odbranu titule u Holandiji.

Iako ne može da pomogne svojim saigračima u toj borbi, Sulejmani se pomirio se s tim da je sezona za njega završena.

"Mučio sam se od januara, kada smo bili na pripremama u Brazilu. Povredio sam se na treningu, nezgodno sam stao, cela težina mi se prebacila na koleno i osetio sam kako je nešto puklo", rekao je Sulejmani,

"Prvo me je mučio primicač, a onda je meniskus došao na red. Tri meseca sam igrao pod bolovima, pod injekcijama i na kraju je postalo jasno da moram na operaciju".

Zahvat je prošao dobro, pa Sulejmani veruje da će biti potpuno spreman za letnje pripreme.

"Operisan sam u Ajndhovenu, kažu da je taj doktor najbolji za povrede kolena. Sada sam na oporavku, nigde ne žurim, sa ovakvim problemima nema šale. Bitno je da se potpuno oporavim do priprema i da spreman dočekam novu sezonu. Nisam u depresiji, razočaran, nema razloga. Jasno mi je da igram fudbal, da se telo troši, da su povrede prateći deo sporta", naglasio je Sulejmani.

Čelnici Ajaksa više puta su istakli da žele da srpski reprezentativac potpiše novi ugovor, ali on ne žuri. 

"Zadovoljni su oni, zadovoljan sam i ja u Ajaksu. Imam ugovor na još godinu dana i zato žele da potpišemo novi, međutim, rekao sam im da ne želim da pregovaram na tu temu dok god se ne oporavim od povrede. Prvo da budem potpuno zdrav, a onda ćemo da pričamo o ugovoru. Uz to, očekujem da ću dobiti uskoro i holandski pasoš", istakao je Sulejmani.

Za to vreme Ajaks se vratio u šampionsku trku, ima bod manje od vodećeg AZ Alkmara.

"Ekipi ide dobro i bez mene. Bila bi sjajna stvar da odbranimo titulu, punih 15 godina se nije desilo da Ajaks veže ta dva trofeja. Prošle sezone sam dao veliki doprinos osvajanju pehara, a i ove sam još najbolji strelac ekipe, iako sam van terena. Verujem da će ‘kopljanici’ opet gledati sa vrha", rekao je Sulejmani.

Sulejmani se osvrnuo i na predstojeće izazove naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

"Bilo bi mi mnogo drago da od početka kvalifikacija zaigram u reprezentaciji. Velika mi je želja da se plasiramo na Mondijal, to bi mi bilo prvo veliko takmičenje u dresu ‘Orlova’. Biće nam mnogo teže bez Dejana Stankovića i Nemanje Vidića, njihovog iskustva, kvaliteta, ali oduševio sam se koliko je mladih, a odličnih igrača, bilo na Kipru. Srbija ne treba da brine za fudbalsku budućnost", poručio je Sulejmani u intervjuu za “Večernje novosti”.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online