Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.03.2012.
11:12 >> 14:38h
Beta A

Borac smenio Petrovića i doveo Vojičića

Trener fudbalskog kluba Borac iz Čačka Slavko Petrović smenjen je danas sa tog mesta, a za novog šefa stručnog štaba postavljen je Slavko Vojičić, saznaje agencija 'Beta' u tom klubu.

 

Smenjen, a nije obavešten - Slavko Petrović

Slavko Petrović je u Borac došao početkom oktobra 2011. godine, a smenjen je sinoć na sednici Upravnog odbora kluba.

Slavko Vojičić, koga zovu Džo, rođeni je Čačanin, i ranije je bio trener Borca, a kao mogući naslednik Petrovića bio je pominjan početkom godine, kada je dobio profi trenersku licencu.

Predsednik fudbalskog kluba Borac iz Čačka Ilija Petrović rekao je danas da je trener tog tima Slavko Petrović smenjen zbog "sportskih stvari", a da je način na koji je obavešten o smeni "običan nesporazum".

"Slavko Petrović je smenjen zbog sportskih stvari, a tu mislim i na rezultate. Mi njima nismo zadovoljni, imamo pravo da se nadamo boljima s obzirom na kvalitet našeg tima. Sa Petrovićem nemamo nikakav konflikt", rekao je predsednik Borca agenciji Beta.

On je rekao da je nesporazum to što je javnost o smeni obaveštena pre Slavka Petrovića.

"Mi smo hteli da Slavku Petroviću saopštimo da je otpušten i u isto vreme da objavimo na sajtu, ali on je bio nedostupan i tek kasnije se javio na telefon. Ja kao predsednik nisam hteo ništa da se objavljuje dok se trener ne obavesti. U pitanju je nesporazum od jednog sata", rekao je Ilija Petrović.

Predsednik UO Borca je istakao da u ugovoru Slavka Petrovića s klubom postoji aneks po kome se saradnja može prekinuti u svakom trenutku.

Borac je trenutno pretposlednji na tabeli Jelen Superlige Srbije sa 15 bodova.

Petrović: "Jadno i bedno"

 

Dosadašnji trener Borca iz Čačka Slavko Petrović ocenio je da je način na koji je saznao da je smenjen "jadan i bedan", jer je klub sa Morave najpre obavestio javnost, a tek onda njega.

 

"Od vas sam čuo da sam smenjen, a tek posle vas me je pozvao predsednik (Ilija Petrović) i obavestio me da sam smenjen na sinoćnoj telefonskoj konferenciji. To je jedan i bedan stil, ne znam kako bih drugačije to opisao", rekao je Petrović novinaru agencije Beta i dodao:

 

"Rekao mi je da ne zna zašto sam smenjen. Ako se zna da je Borac do poslednjeg kola u borbi za opstanak, da se nije očekivalo da pobedimo Zvezdu u Beogradu? Da li je 0:0 protiv Vojvodine u Kupu neuspeh. Mogu da mi se prebace rezultati iz prvog dela sezone, pošto smo za 10 kola osvojili osam bodova. U četiri prolećna kola smo osvojili sedam. Pazite, da smo samo jedan bod više uzeli, situacija bi bila drugačija", kazao je Petrović.

 

Trener je rekao da ugovor nije sporazumno raskinut, ali da neće tražiti odštetu.

 

"Nikad u životu nisam tražio pare koje mi ne sleduju. U Radu sam tražio, a to ću i u Borcu, da me plate samo do dana do kada sam radio i ništa više", zaključio je Petrović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online