Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.03.2012.
12:03
E. V. A

Magat kaže da budem strpljiv

"Razgovarao sam sa trenerom, koji mi je rekao da sam angažovan kao perspektiva i da ću sigurno dobiti šansu", kaže mladi vezista.

Slobodan Medojević (21), bivši kapiten Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije, u zimskom prelaznom roku je pojačao Volfsburg, ali još nije debitovao u Bundesligi, iako je u međuvremenu odigrano već devet prolećnih kola u elitnoj ligi Nemačke.


"Bio sam spreman na ovakav rasplet situacije, jer sam znao da kao novajlija najpre moram da se uklopim u sistem rada i priviknem na novu sredinu. Upravo sam ovih dana o tome razgovarao sa trenerom Feliksom Magatom, koji mi je rekao da sam angažovan kao perspektiva i da ću sigurno dobiti šansu. Potrebno je samo da nastavim kao do sada, da budem strpljiv, uporan i vredan", kaže kapiten "orlića".


Ugovor do 2015.


Medojević je ugovor sa "vukovima" potpisao do 2015, a zajedno s njim je u klub stigao i Ferhan Hasani iz makedonskog prvaka Škendije.

 

"Medojević i Hasani su dva mlada fudbalera koji su igrali izuzetno dobro u nacionalnim ligama. Međutim, biće potrebno vreme da se prilagode takmičenju u Bundes ligi", rekao trener Feliks Magat.

Utisci o "vukovima" su više nego pozitivni.

"Klub je vrhunski organizovan. Uhodan sistem, koji je svaki pojedinac dužan da poštuje i da ispunjava uslove. Nikome nije zagarantovano mesto u timu. Glavni kriterijumi su rad na treninzima i učinak na utakmicama".


Medojević kaže da se privikao na režim rada u Volfsburgu.

"Jesam. Izuzetno se naporno trenira, praktično cele sedmice dva puta dnevno, tako da to iziskuje maksimalnu fizičku spremnost. Jedno vreme imao sam problem sa povredom stopala, ali u međuvremenu je to sanirano i sada bez problema ispunjavam sve što se traži".


Trudi se da mu nemački jezik ne predstavlja problem.

"Znao sam osnovne pojmove nemačkog, pa sam mogao da se sporazumem sa saigračima u igri i na treninzima razumem zahteve trenera. Ali, sad imam časove, jer hoću što pre da savladam jezik i osposobim se da u potpunosti funkcionišem u novoj sredini. Nedavno sam se iz hotela preselio u stan i polako ga sređujem. Do toga mi je bilo naročito stalo, jer sam svestan koliko je važan privatni život za uspešnu profesionalnu karijeru. Strpljiv sam, verujem u sebe i očekujem da ću uskoro dobiti šansu da na terenu pokažem šta znam", kazao je Slobodan Medojević za beogradski dnevnik "Sportski žurnal". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online