Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.03.2012.
09:23
Beta A

Barselona donosi svoj način rada u Srbiju

Fudbalski klub Barselona organizovaće kamp za igrače od osam do 16 godina u Beogradu, pošto smatra da je u Srbiji oduvek postojalo mnogo talentovane dece. Kamp će se održati od 11. do 15. juna ove godine na terenima Sportskog centra Teleoptik u Zemunu, a upis će koštati 290 evra.

Zamenik direktora Barselonine škole fudbala, Hulio Alberto Moreno naglasio je da taj klub nema za cilj da srpskim klubovima "otima fudbalere" i da im neće biti konkurencija.

"Nemamo nameru da se mešamo u posao sa srpskim klubovima, nas oni ne interesuju, kao ni religija i politika. Mi ne želimo da držimo lekciju klubovima već da pokažemo kako radimo. Bitno je da treneri prihvate našu filozofiju i nastave tako da rade", rekao je Moreno novinarima u Beogradu.

"Ne želimo da idemo u tom pravcu, Barselona kupi nekog igrača kada to želi. Mi pravimo kampove po svetu jer je lakše dovesti četiri trenera u neku državu nego 300 dece odvesti u Španiju", dodao je on.

Moreno je istakao da je cilj Barselone da mladim fudbalerima prenese načine rada evropskog šampiona.

"Cilj škole je da treneri upoznaju talente, da im usade Barselonin način rada i formiraju decu. Bitno je kako će se oni razviti kao ljudi, a ne samo kao sportisti. Mislim da mi imamo različitu fudbalsku filozofiju u odnosu na sve klubove na svetu", kazao je on.

Moreno je ocenio da je u Srbiji oduvek postojalo velikih talenata.

"Hoćemo da obratimo pažnju na Srbiju jer je u njoj uvek postojalo velikih talenata. Godinu dana pričamo o dolasku ovde i to smo sada i ostvarili. Srbija je dala mnogo dobrih igrača, a možda neko od polaznika škole i ostane u Barseloni", rekao je Moreno.

Moreno je istakao da Barselona "dugi niz godina gradi način rada koji daje rezultate" i dodao da u omladinskom pogonu tog kluba radi oko 80 trenera, ali i da postoji veliki broj psihologa, skauta, medicinskog osoblja i koordinatora.

Bivši reprezentativac Španije je rekao da je najbolji fudbaler na svetu Leo Mesi po dolasku u Barselonu imao specijalan tretman.

"Mesi je bio čudo od deteta. Po dolasku u klub pokušali smo da ga fizički ojačamo. On je imao specijalan tretman jer je bio specijalan talenat. Mnogo smo uložili u njega iako nismo znali koji će biti krajnji rezultat. Njega je u našoj školi treniralo mnogo trenera za koje niko nikada nije čuo", rekao je Morena.

Bivši reprezentativac Srbije Savo Milošević rekao je da će "klinci dobiti šansu ako priča oko kampa zaživi".

"Barselona je nešto najbolje što je fudbal ikada dao, a ova ekipa verovatno igra najbolji fudbal u istoriji. Suština je da je 14-15 igrača poteklo iz omladinske škole što je najbolja preporuka za kamp", rekao je Milošević.

Fudbalski menadžer koji je potpisao ugovor sa školom fudbala Barselone, Zoran Stojadinović istakao je da će kamp španskog kluba biti organizovan svake godine ako se prvi pokaže kao uspešan.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online