Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 21.03.2012.
21:00 >> 22:50h
Vestionline A

Zvezda pobedila Partizan na "Marakani"

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Zvezda iskoristila svoje prilike

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedili Partizan u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije i došli nadomak plasmana u finale - 2:0 (1:0), a strelci su bili Milunović u 19. i Kasalica u 76. minutu.

Novajlije u redovima crveno-belih iskoristile su svoje šanse i doneli značajnu prednost timu sa "Marakane" koji uprkos svemu ne može sasvim spokojno da čeka revanš 11. aprila.

Crno-beli su u većem delu meča imali više od igre, ali su se propisno ispromašivali, pre svih Dijara, koji je pogodio i stativu početkom drugog poluvremena, kao i Saša Ilić koji je promašio ceo gol. 

Zvezda je svoje šanse i greške protivnika umela da iskoristi i obezbedi neočekivano veliku prednost koju je u finišu meča branila sa igračem manje, pošto je zbog dva žuta kartona isključen Luka Milivojević.

Utakmica je odigrana pred 48.736 navijača, a jedini incident na meču desio se u 12. minutu, kada je meč prekinut na minut zato što su navijači Partizana bacili baklje na atletsku stazu.

Partizan je igrao na početku defanzivnije, ali su njegovi napadi u nastavku bili mnogo opasniji. Međutim, u 19. minutu Zvezda je povela. Dve greške napravili su igrači Partizana ispred svog kaznenog prostora, najpre je Ivanov izgubio loptu, a Saša Ilić je nije pokupio, da bi Evandro proigrao Milunovića, a ovaj je lagano šutnuo pored Stojkovića za 1:0.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, Babovich i Lazevski našli su se sami ispred Bajkovića posle jedne ubačene lopte. Prvo je šutnuo Babović, a Bajković je grudima odbio loptu do Lazevskog, koji je pokušavao da predribla dotrčale igrače Zvezde, ali je samo izbacio loptu u gol-aut.

Partizan je lako mogao da izjednači u 49. minutu, ali je Dijara posle centaršuta Zvonimira Vukića pogodio stativu. Crno-beli nisu dugo čekali na sledeću veliku priliku, ali je Saša Ilić sam sa 10 metara šutnuo pored gola, posle dodavanja Dijare.

Partizan je svoje prilike promašivao i u nastavku pa je zbog toga bio kažnjen. Borha je odlično uposlio Kasalicu u šesnaestercu, bivši napadač Slobode bio je u duelu sa Rnićem i u poslednjem trenutku ispružio je nogu i poslao loptu pored nemoćnog Stojkovića za 2:0.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki istakao je da ništa nije gotovo, iako je rezultat povoljan, dok je Avram Grant rekao da je Partizan promašio svoje šanse.

U drugom polufinalu Borac je u Čačku odigrao bez golova sa Vojvodinom.

Povređeno sedmoro navijača

 

Fudbalski derbi Crvene zvezde i Partizana protekao je bez većih povreda navijača, a niko od njih nije teže povređen.

 

"Za 20 godina koliko radimo na stadionu Zvezde nije se desilo da nijedan povređeni ne bude prevezen u Klinički centar. Imali smo samo sedam intervencija, a niko nije teže povređen", rekao je Slobodan Ivanović, vlasnik dežurne klinike Anlave.

 

On je kazao da su bile četiri povrede šake, pošto su se ljudi naboli na šiljke ograde, zatim jedna povreda ramena i dva kolapsa.

 

"Svi povređeni su zbrinuti na licu mesta. Niko nije životno ugrožen, nema težih povreda", rekao je Ivanović. Klinika Anlave dežurala je sa četiri ekipe, a četiri ekipe imala je i klinika Irva.

 

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (1:0)

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred 48.736 gledalaca, a sudio je Milorad Mažić iz Vrbasa.Žuti kartoni: Mijailović (Crvena zvezda), Marković (Partizan). Crveni karton: Milivojević (Crvena zvezda) u 86. minutu.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović (od 79.Dimitrijević), Milivojević, Evandro, Lazović (od 66. Kasalica), Borha, Milunović (od 88. Mirić).

Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Kamara, Babović, Tomić, Ilić (od 58. Marković), Vukić, Dijara.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.03.2012. 21:14
Нико нема Звездо то што имаш ти!!!
Sreda 21.03.2012. 21:13
Zvezda iskoristila svoje sanse. Dosta greski Partizanove odbrane a i spica nemaju.
Četvrtak 22.03.2012. 00:14
To Žuti legendo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online