Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.01.2010.
00:33
E.V. A

Odužiću se Murinju 300 odsto!

"Uverio sam se da trener Žoze Murinjo veruje u mene i znaću to da cenim", rekao je 19-godišnji Srbin rođen u Cirihu, Alen Stevanović nakon svog debija u dresu šampiona Italije.

Na Božić, Alen Stevanović je proslavio 19. rođendan, a dva dana kasnije dobio je Božji dar. Supertalentovani Srbin prethodnog vikenda je debitovao u dresu Intera u Seriji A.

Trener Žoze Murinjo je momka koji je ceo život proveo u Bečmenu ubacio u igru u 67. minutu umesto Tijaga Mote i nije se prevario! Bilo je tada 2:3, a na kraju 4:3.

"Eto, počela je moja srpska bajka u Milanu, emocije naviru, sve mi se čini da nešto lepo sanjam. Kad sam otvorio novine, nisam mogao da verujem. Moje ime i prezime odmah pored legendarnog kapitena Zanetija, Dejana Stankovića, Lusija, Snajdera", oduševljeno je iz kampa milanskog giganta za "Sportski žurnal" govorio Alen Stevanović.

Šta je rekao trener Murinjo pre ulaska u igru?

"Čim je Sijena postigla treći gol, Murinjo me je pozvao, ni reč mi nije rekao, već mi je pokazao da špartam samo po levoj strani. Kasnije me je vratio na poziciju beka. Zahvalan sam na šansi, pre dva i po meseca sam se uverio da trener veruje u mene i znaću to da cenim. Vratiću mu 300 odsto na terenu!"

Prošle godine, na početku prolećne sezone, Stevanović je igrao u srpskoligašu, Radničkom iz Obrenovca.

"Eto šta je sudbina: 9. januara 2009. stigao sam u Inter na probu i odmah odradio prvi trening. Istog datuma, 365 dana kasnije, debitovao sam za prvi tim. Sebi sam kupio najlepši poklon za 19 rođendan!"

Malo ko je očekivao debi Alena Stevanovića, pogotovo u trenutku kad su gosti neočekivano poveli.

"Nisam bio nervozan. Mislio sam pre meča da ćemo imati dva-tri gola prednosti i da će mi onda Murinjo dati šansu makar dva minuta. Ispunila mi se želja da, iako sam još klinac, osetim nešto veliko. Sve se prebrzo dešavalo, naročito poslednjih meseci. Imao sam i krizu u Primaveri, a onda sam se našao na terenu s takvim asovima kao što je, na primer, kapiten Zaneti, koji crno-plavi dres nosi od vremena kada ja nisam pošao u osnovnu školu".

Prošao je Stevanović školu Radničkog s Novog Beograda, jedan kratak period proveo je u Radničkom iz Obrenovca, igrao zajedno s Filipom Đuričićem.

"Došao sam ovde gotovo s ulice, iz balona, radeći sa trenerima Draganom Stevanovićem i Kazimirom Štokićem. Isplatilo se. Vidim da mogu i da sam sve bliže zvezdama. Radiću još bolje, tek sad se spremam da dam pun gas", obećava mladi fudbaler.

Alenu je reprezentacija Srbije velika želja.

"Voleo bih da budem deo reprezentacije, da u budućnosti dobijem poziv za omladinsku ili mladu selekciju, a jednog dana A tima. To je moja velika želja, nadam se da ću igrama u Interu zavredeti pažnju selektora", kaže Stevanović.

Kao u staroj Jugoslaviji
Dejan Stanković, kapiten srpske reprezentacije, izašao je početkom drugog poluvremena s terena zbog povrede.
"Dekija je zaboleo list, nije mogao da nastavi utakmicu. Čudan osećaj imao sam na terenu. bilo je kao u staroj Jugoslaviji. Oko mene Stanković, Makedonac Pandev i Arnautović", završio je Alen Stevanović nedeljno raport iz kampa Intera.

 

Ponosan na Bečmen
Božićno dete, kako su Alenu prišili nadimak u Interu čim su saznali da je rođen 7. januara, ponosan je na Bečmen, u kojem je odrastao.
"Nemam ništa zajedničko sa Švajcarskom, osim što sam rođen u Cirihu. Majka Dragica donela me je u Beograd kad sam imao samo tri meseca. Mama, baka Savka i ujak Dragan Stevanović bili su deo mene i kad sam počeo da igram fudbal. Porodici sam najzahvalniji za sve, a debi u dresu slavnog kluba posvetio sam ujaku Draganu. Nije slučajno što sam debitovao na njegov rođendan, dugujem mu najveću zahvalnost za sve što sam postigao", kaže 19-godišnji Srbin.

 

Udarila ga kola Hitne pomoći
Alen Stevanović u šali kaže da slavi dva rođendana jer je kao dečak doživeo tešku povredu.
"Kad sam bio četvrti razred osnovne škole, udarila su me kola Hitne pomoći i bukvalno izula iz patika. Imao sam ozbiljan prelom ruke, operaciju, pauzirao godinu dana, ali nisam odustajao".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online