Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.02.2012.
14:22
Vestionline, Mondo A

Moreira: Hoću da igram, moram da igram!

Trener fudbalera Vojvodine Dejan Vukićević na konferenciji za novinare napravio je pravi rebus u vezi sa tim da li će Almami Moreira i Stefan Apija, dva najveća pojačanja ove zime, igrati u prvom kolu nastavka sezone u Kragujevcu, u derbi meču protiv Radničkog.

Trener "lala" jednostavno ne želi da forsira rovitog Moreiru kako ne bi ugrozio njegovu povredu i tako napravio još veći problem i igraču i sebi i ekipi. Ali, Portugalac rođen u Gvineji Bisao želi da igra i to od 1. kola.

Poznato je da je dok je nosio dres Partizana igrao utakmicu iako je imao smrtni slučaj u porodici.

"Šef (Vukićević) je u pravu i to je ispravno razmišljanje. Ne treba nekoga gurati u vatru, ali ja želim da budem fit i radiću na tome. Na teren moram, jer želim! To je moja obaveza, da igram od prve utakmice, ne samo zato što volim fudbal, već i zato što mi je to posao", kaže Moreira u razgovoru za "Sport".

Moeiru i Vukićevića vezuje jedan zajednički imenitelj - obojica su igrali u Partizanu. Mnogi nestrpljivo očekuju da vide kako će se Moreira ponašati na toj utakmici, da li će ga emocije oprhvati, kako će ga dočekati Grobari...

"Uvek imam veliku žeđ za pobedom, a sigurno je da će biti čudan osećaj kad dođe na red utakmica sa Partizanom. Međutim, ja sam profesionalac i ovo je još jedan od puteva koji jednostavno moraju da se prođu. Partizanovi navijači su mi mnogo toga dali, a ja im nisam ostao dužan. Na terenu se sve videlo, a videće se i ubuduće. Siguran sam da ću zaslužiti i poštovanje navijača Vojvodine", kaže Moreira.

Navijači Partizana su mu dali nadimak "Dr Mo". Za sada u Vojvodini nema nadimak. Njegovo puno ime je Almami Samori da Silva Moreira Kanjoka, a Kanjoka znači - "veliki čovek".

Portugalsko vino
Obećao je da će se pobrinuti da se dopremi vino iz Potugala ako Vojvodina 16. maja podigne pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije.

"Ja dajem vino, a za transport čarterom morate da vidite sa predsednikom kluba", rekao je Moreira u šali.

On tako i razmišlja. Ambicije su mu uvek najviše i ne želi da se obazire na konkurenciju.

"Manje bi trebalo da se bavimo Partizanom i Crvenom zvezdom. Važnije je da razmišljamo samo o našim utakmicama. To je osnova, to je preudslov da se stvari razvijaju pozitivno. Koja je poenta gledati da li će Zvezda ili Partizan da izgube, ako mi ne pobeđujemo? Ja ne razmišljam tako, jer nema svrhe. Dakle, samo svoj teren i rival koji je na redu", kaže Moreira.

Portugalac planira i ženidbu. Verenica mu je iz Maroka i zove se Hafaf. Moreira već ima sina Dijega, koji je krenuo stopama oca. Ovaj simpatični sedmogodišnjak trenutno je u Standardu iz Liježa, za koji je svojevremeno igrao i Moreira.

"Nije dobio ime po Maradoni, ali bolji je igrač od Maradone", kaže Moreira kroz smeh.

Dok je igrao u Partizanu Moreira je zavoleo srpsku kuhinju. Ima samo jednu dilemu: mešano meso ili ćevapi?

On ima i kompaniju koja proizvodi vino, maslinovo ulje i slatkiše. Zove se "Misli globalno, probaj lokalno".

"Trenutno partner vodi firmu, a ja se informišem. Imamo sedmoro zaposlenih, a kako je krenula kriza ostaće nam samo jedan", kaže Moreira.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online