Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.02.2012.
11:08
Vestionline, sportal.rs A

Basta: Kockice su se konačno sklopile

Povrede su najviše kočile karijeru Dušana Baste. Prepone, lom leve nadlaktice, dve operacije Ahilove tetive... Kada je svemu tome došao kraj, kada su ga maleri konačno mimoišli, srpski univerzalac je pokazao šta i koliko može. Postao je neizbežan član najprijatnijeg iznenađenje u Seriji A.

"Lako sam savladao italijanski"

Logičan sled svega toga je i zvaničan novi poziv za reprezentaciju Srbije, koja će na turniru na Kipru pokušati da povrati poljuljani ugled.

"Posle pet godina vraćam se u nacionalni tim i mnogo sam srećan. Reprezentacija je kruna karijere, smisao bavljena fudbalom, tako da su se kockice konačno sklopile posle silnih problema sa povredama. Samo neka posluži zdravlje", kaže Basta.

Selektor Srbije Ćurčić se opredelio za svežu krv. Pored nekoliko povratnika, pozvana su i četvorica debitanata.

"Na spisku se nalaze dosta mladih igrača. Svi igraju za jake evropske klubove i svojim partijama su potpuno zaslužili da se nađu u reprezentaciji. Turnir na Kipru je pravi test za sve nas. Daleko su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, tako da imamo dosta vremena da se uigramo. Posedujemo veliki potencijal i to je činjenica. Sada je potrebno da zaboravimo sve negativno što je bilo i da se okrenemo novom početku".

Opet ćete se videti sa nekim poznatim licima.

"Radujem se ponovnoj saradnji sa Boškom Jankovićem. Prošli smo mnogo toga zajedno u Zvezdi i mladoj reprezentaciji, bili deo generacije koja je bila druga i treća u Evropi. Poznajem dobar deo saigrača".

Udineze se u Seriji nalazi na visokoj poziciji, odmah iza Milana i Juventusa.

"U početku niko nije očekivao. Prodali smo trojicu ključnih igrača - Sančeza (Barselona), Ilnera (Napoli) i Zapatea (Viljareal), dakle u svakoj liniji po jedan igrač. Svi su nam prognozirali borbu za opstanak. I mi smo tako mislili, pa smo se stisli, koncentrisali i dobro krenuli. Imali smo mali pad prethodnih mesec dana, jer su nam mnogi otišli na Kup afričkih nacija, pa su se vratili umorni, a bilo je i povređenih igrača. Sada smo opet u igri".

Krajni domet "zebri" mogao bi da bude Liga šampiona.

"Trenutno delimo treće mesto sa Lacijom, a plasirali smo se u narednu fazu Lige UEFA. Prioritet nam je Evropa, ali pokušaćemo da ostanemo na trenutnoj poziciji. Kada bi Udineze igrao Ligu šampiona, bilo bi ravno osvajanju "skudeta".

Italija se pokazala kao pravo odredište.

"Četiri godine sam u Italiji i brzo sam se adaptirao na novu sredinu. Lako sam savladao italijanski, pošto sam i ranije voleo taj jezik, a jedino mi je bilo teško kada sam se nalazio na pozajmici u Lećeu. Nisam imao nikoga našeg pored sebe, s kim da popričam, ali ispalo je i da nije bilo tako loše, jer sam onda bio prinuđen da brzo učim. Udine je mali, miran grad, idealan za porodični život", kaže Basta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online