Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.02.2012.
12:34 >> 13:36h
Vestionline, Beta A

Ćurčić saopštio spisak za turnir na Kipru

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak fudbalera koji će krenuti put Kipra na turnir gde će pored domaćina još učestvovati i Jermenija i Kanada.

Na spisku se našao veliki broj mladih fudbalera kojima će 14. tradicionalni turnir na Kipru biti prvo iskušenje u seniorskoj reprezentaciji.

Dres seniorske reprezentacije Srbije prvi put nosiće Matija Nastasić iz Fiorentine, Filip Đuričić iz Herenvena, Aleksandar Ignjovski iz Verdera i Lazar Marković iz Partizana.

"Hteli to da priznamo ili ne, mi smo u smeni generacije. Iz objektivnih razloga nema nekih igrača koji su nosioci igre u reprezentaciji. Rukovodili smo se time da svi koji igraju dobro u svojim klubovima budu na spisku", kazao je Ćurčić.

Srbija će 28. februara u Limasolu igrati protiv Jermenije, a dan kasnije u Larnaki protiv Kipra.

"Bez obzira što startujemo sa novim timom daćemo sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate. Optimisti smo, ali ne očekujemo blistave partije, pošto su tu novi igrači", kazao je Ćurčić.

On je istakao da će od ekipe zahtevati "taktičku disciplinu u igri, trčanje i zalaganje".

Ćurčić je kazao da su novi igrači u reprzentaciji "postavili neke standarde u mladoj reprezentaciji i svojim klubovima" i da su zato dobili poziv.

"Mislim da će posle ove dve utakmice javnost u Srbiji dobiti bolju sliku o reprezentaciji i videti u kom smeru želimo da se razvijamo. Ovo je samo prvi filter", istakao je bivši trener Javora.

Posle duge pauze u reprezentaciju Srbije ponovo su pozvani golman Partizana Vladimir Stojković, odbrambeni fudbaler Udinezea Dušan Basta, veziste Ajaksa Miralem Sulejmani i Groningena Dušan Tadić i napadač Osasune Dejan Lekić.

"Zbog povreda nismo mogli da računamo na Nikolu Žigića, Marka Pantelića, Milana Biševca i Dragana Mrđu, dok Miloš Krasić već dugo ne igra u Juventusu. Zato smo se odlučili da neki koji zaslužuju šansu, a nisu je dugo dobijali, budu pozvani u tim", objasnio je Ćurčić i dodao da je razgovarao sa Krasićem i da on "nije otpisan".

Obe utakmice reprezentacije Srbije na Kipru počeće u 15.00, a obezbeđen je tv-prenos.


Golmani: Stojković, Kahriman
Odbrana: Ivanović, Ninkov, Basta, Subotić, Tošić, Rajković, Nastasić, Kolarov, Obradović
Sredina: Kuzmanović, Kačar, Petrović, Đuričić, Ninković, Ignjovski, Z. Tošić, Janković, Tadić, Sulejmani
Napad: Jovanović, Lekić, Marković 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online