Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.02.2012.
19:18
Vestionline, sportal.rs A

Zvezda sa 5:4 pobedila Krivbas

Fudbaleri Crvene zvezde su na poslednjoj pripremnoj utakmici u Turskoj pobedili ukrajinski Krivbas rezultatom 5:4 (4:1), a četiri gola za crveno-bele postigao je Darko Lazović.

Crveno-beli su posle prvih 45 minuta vodili sa 3:1. Dva gola za ekipu Roberta Prosinečkog postigao je Darko Lazović, a u strelce se upisao i Luka Milivojević. Krivbas je smanjio Zvezdinu prednost u poslednjim sekundama prvog dela igre pogotkom Valejeva.

Trener Prosinečki ukazao je na početku meča šansu igračima koji bi trebalo da se nađu u startnih 11 u prvom meču prolećne polusezone protiv Spartaka ZV naredne subote.

Beograđani su odlično započeli utakmicu i poveli u petom minutu golom Lazovića iz jedanaesterca. Tom prilikom isključen je (sa pravom zamene) golman Krivbasa zbog prekršaja nad Milivojevićem. Ista sudbina dva minuta kasnije zadesila je Bobana Bajkovića, koji je dobio crveni karton zbog faula van kaznenog prostora. Prvog golmana crveno-belih zamenio je Miloš Vesić.

Prednost crveno-belih duplirao je Lazović u 15. minutu posle akcije sa Mikićem, a 10 minuta kasnije mrežu Krivbasa zatresao je i Milivojević, na asistenciju Evandra.

Krivbas je smanjio u smiraj prvog dela igre, kada je Valejev "probio" živi zid i matirao golmana Vesića iz slobodnog udarca.

U nastavku meča veliki preokret. Posle samo 10 minuta igre Krivbas je postigao tri gola i poveo sa 4:3! Antonov je smanjio na 3:2 u 46. minutu, Lisenko je izjednačio na 3:3 u 53. minutu, da bi Krivbas bio u plusu već u 55. minutu.

Ukrajinci su imali prednost samo 14 minuta, pošto su u 69. minutu crveno-beli izjednačili drugim golom Lazovića. Najbolji igrač Crvene zvezde svojim četvrtim pogotkom na meču preokrenuo je rezultat, 5:4 za crveno-bele u 88. minutu.

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki prokomentarisao je meč protiv ukrajinskog Krivbasa rečima - od sjaja do očaja.

"Zaista čudna utakmica. Odlično smo ušli u meč i igrali sjajno, poveli smo sa 3:0, kontrolisali smo utakmicu i imali još nekoliko odličnih prilika. Nisam ni pomislio da može da nam se desi onakvih 12 minuta u kojima smo primili četiri gola računajući i onaj u 45. minutu. U tim trenucima naša koncetracija u postavka na terenu je zaista bila očajna. Ipak, pribrali smo se, osvojili smo loptu i vratili se potpuno u utakmicu, a na kraju i pobedili. Ima ovde prostora za dublju analizu, ali to ću ostaviti za svlačionicu", rekao je za zvanični sajt Prosinečki.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online