Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.02.2012.
12:04
E. V. A

Dokazali su da ne znaju

"Nije ovo ništa lično, ali nisu ispunili ništa od onog što su obećali, a Zvezda se meri samo kroz trofeje", kaže legendarni centarfor.

Džajić i Savić

Vlast, opozicija, izbori, kandidati i predsednici... Tako je ovih dana u Humskoj, ali nemaju samo crno-beli probleme u rukovođenju klubom. I komšije sa "Marakane" imaju svoje brige. I to velike.


Legendarni napadač Crvene zvezde, Dušan Savić (56), poznat je kao veliki oponent sadašnjeg rukovodstva u Ljutice Bogdana. Nekadašnji sportski direktor crveno-belih nezadovoljan je načinom na koji je ustrojena procedura kandidovanja i glasanja na predstojećim predsedničkim izborima u klubu.

Dug sve veći


U priči o klupskom dugu izneo je cifru koja je veća od one kojom barataju čelnici Crvene zvezde.
"Dug iznosi 42,5 miliona evra. To je ogroman novac. Dug je sve veći i veći", kazao je Savić.

"Problem je način na koji se bira predsednik. Žao mi je što, recimo, Roman Abramovič, prvi čovek Čelzija, ne može da se kandiduje jer nije plaćao članarinu godinu dana, kao ni Rinat Ahmetov, vlasnik Šahtara. Pretpostavljam da ni Vladimir Putin, premijer Rusije, ne bi mogao. To je uslovno rečeno sitnica koja može da spreči nekoga da se odmah kandiduje jer treba da čeka godinu dana. Ali, ovo nije vreme za čekanje. Treba menjati ako želimo da rezultati budu bolji. Da se vrate dugovi pre svega. To može samo ozbiljan i uspešan privrednik, neko ko bi oko sebe okupio prave ljude...", rekao je Savić za Sportal.


Sadašnji čelnici pokazali su da nisu sposobni da (sami) vode Zvezdu:

"Imali smo obećanja da će rukovodstvo u tri godine osvojiti titulu, ući u Ligu šampiona... Očigledno je da je to neostvarivo. Nije ovo što pričam ništa lično, niti je upereno protiv nekoga. Rekao bih uvek, bez obzira na to ko je u upravi. Činjenice, ipak, kažu da je Zvezdi potrebna pomoć na svakom nivou da bi se klub ponovo vratio na staze uspeha. Zvezda se meri samo kroz trofeje i uticaj u društvu i fudbalskom svetu. Nikako drugačije. Ne na lokalnom nivou, nego na evropskom. To je jedino merilo od kada pamtim Zvezdu, od dečačkih, preko navijačkih, pa do igračkih dana znam da je to važno i vredno i to je jedino po čemu se Zvezda meri: trofeji, pune tribine, rezultati. Nevažno je ko vodi klub", smatra Savić. 

Milioni zvezdaša, a nema kandidata


Savić je svojevremeno izjavio da sprema protivkandidata Lukiću na predstojećim izborima...
"Ne, ja nemam grupu, niti imam kandidata. Ali, zvezdaši uvek mogu da imaju dobrog kandidata. Ako ima toliko miliona zvezdaša, a ne postoji dobar kandidat, onda je to problem".

 

Džajić zloupotrebljen


Nedavno se pominjao povratak Dragana Džajića u Zvezdu, ali se to nije desilo.
"I tada sam rekao, mislim da je Džaja zloupotrebljen. Neki ljudi nisu ni bili svesni da su ga zloupotrebili. U najmanju ruku je trebalo da mu se izvine. Ne bih samo da ispadne da je svaka moja reč napad na ljude u klubu".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online