Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.01.2010.
19:51
Vestionline; Index.hr A

Kranjčar: Zauvek obeležen zbog "izdaje" Dinama

Popularna britanska internet stranica Sport.co.uk izdvojila je deset najvećih izdajnika u istoriji fudbala.

Prvo mesto "izdajnika" zauzeo je trenutni menadžer Totenhema Hari Rednap, a zanimljivo je da su novinari ovog sajta u Top 10 uvrstili čak sedam britanskih igrača, a pored Luisa Figa i Karlosa Teveza, kao trećeg fudbalskog "Judu" koji nije sa Ostrva, izabrali su hrvatskog reprezentativca Niku Kranjčara.

"Vezni igrač Totenhama Niko Kranjčar napustio je 2005. godine Dinamo iz Zagreba kako bi se pridružio najvećem rivalu Hajduku iz Splita, iako je u Dinamu bio kapiten", piše Sport.co.uk.

Kranjčar je izjavio da je prelazak iz Dinama u Hajduk obeležio njegovu karijeru.

"Bilo je to najteže iskustvo u mom životu. Rođen sam u Zagrebu. Otac mi je bio Dinamova legenda. Postao sam najmlađi kapetan u povijesti. Osvojili smo jedne godine prvenstvo i kup. Bilo je sjajno. No, iduće smo godine ušli u seriju loših rezultata. Bili smo četvrti ili peti u ligi i klub me jednostavno stavio na transfer-listu. Svu su krivnju počeli svaljivati na mene, iako sam imao svega 19 godina. Također su me počeli etiketirati da igram za reprezentaciju samo stoga što mi je otac izbornik. Nisam imao izbora i mogao sam birati između Hajduka i jednoga ruskog kluba. Kada bih se vraćao u Zagreb, osjećao sam golemu količinu mržnje. Iako su ljudi bili svjesni da odluka nije bila moja, morao sam se pomiriti s činjenicom da će "izdaja Dinama" obilježiti moju karijeru. Na maksimirskom stadionu otad bi mi fućkali i bacali baklje, no nije da sam ikad osjećao atmosferu linča", rekao je Kranjčar, a objavio index.hr.

Njegov trener Hari Rednap izabran je kao "laureat" zbog prelaska iz Portsmuta u Sautempton 2005. godine, a ovaj stručnjak se ponovo vratio na "Fraton Park", da bi tri godine kasnije ponovo naprasno otišao, ali ovaj put u Totenhem.

"Napustio je posao menadžera u Portsmutu kako bi prešao u redove gorkog rivala Sautamptona. Srećom za navijače "pompeja", ispao je sa "svecima" iz lige, nakon čega se vratio na Fraton Park i 2008. osvojio je FA Kup. Ipak, neki mu nikad to nisu oprostili", navodi Sport.co.uk.

Najveći izdajnici prema Sport.co.uk:
1. Hari Rednap - iz Portsmuta u Sautempton
2. Sol Kembel - iz Totenhema u Arsenal
3. Nik Barmbi - iz Evertona u Liverpul
4. Luis Figo - iz Barselone u Real Madrid
5. Mo Džonson - iz Seltika u Rendžers
6. Pol Ins - iz Vest Hema u Mančester
7. Li Klark - iz Njukasla u Sanderlend
8. Niko Kranjčar - iz Dinama u Hajduk
9. Alen Smit - iz Lidsa u Mančester Junajted
10. Karlos Tevez - iz M. Junajteda u M. Siti

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online