Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.02.2012.
13:54
Press A

Crvena zvezda vredi 30 miliona evra

Klub iz Ljutice Bogdana potpisao ugovor o saradnji sa britanskom osiguravajućom kompanijom HCC, koja je procenila vrednost svakog igrača ponaosob.

Najskuplji igrač Crvene zvezde - Darko Lazović

Posle odrađenog prelaznog roka, u odnosu na decembar, cena ekipe skočila sa 19,2 na 30 miliona evra, a najskuplji Lazović procenjen na sedam miliona.

To je rezultat dugih pregovora, posle čega je potpisan ugovor između rukovodstva crveno-belih i londonske kompanije HCC, pa je ovim činom klub iz Ljutice Bogdana postao prvi u regionu koji je sklopio ovakvu vrstu saradnje.


Naime, britanska osiguravajuća kuća je tokom jednogodišnjih pregovora obavila medicinsku proveru svakog igrača Crvene zvezde, a čak su predstavnici HCC išli i u gradove iz kojih potiču pojedini prvotimci, gde su uzimali zdravstvene kartone roditelja. Takođe, eksperti koji se bave sportskim osiguranjem procenjivali su tržišnu vrednost svih igrača, čekali su da prođe zimski prelazni rok da bi sa čelnicima crveno-belih potpisali polisu.

To znači da ako dođe do povrede ili nesrećnog slučaja nekog igrača, kompanija HCC će preuzeti sve troškove lečenja i isplatu zagarantovanih primanja. Prema dogovoru, revizija ugovora radiće se na svakih šest meseci, pa Zvezda tako može značajno i da uveća vrednost igrača ako ekipa bude osvajala trofeje i izlazila u Evropu. Baš iz tog razloga jedan skaut iz Londona preseliće se u Beograd kako bi pratio sve utakmice crveno-belih i slao izveštaje u bazu kompanije.

Zanimljiv je podatak da osiguranje više ceni mlade i perspektivne igrače, a u prilog klubu sa „Marakane" ide činjenica da imaju veliki broj fudbalera u svim reprezentativnim selekcijama. Zato i ne čudi što se trener Robert Prosinečki tokom zime okrenuo značajnom podmlađivanju ekipe.

Sigurno je da Crvena zvezda potpisivanjem saradnje sa HCC više neće doći u situaciju kao što je to ranije bio slučaj sa, recimo, Danijelom Mihajlovićem, Vinisijusom Pašekom ili Milanom Vilotićem, koji su dugo odsustvovali sa terena zbog povreda i bolesti. Sada, u slučaju izostanka nekog igrača, klub ima obavezu da plati i troškove lečenja isplaćuje samo mesec dana, posle čega sve prelazi na osiguravajuću kuću.


Ono što svakako najviše zanima navijače crveno-belih jeste tržišna vrednost prvotimaca. Tako je, posle odrađenog prelaznog roka, u odnosu na decembar cena ekipe skočila sa 19,2 na 30 miliona evra. Prema procenama stručnjaka kompanije HCC, najskuplji igrač Crvene zvezde je vezista Darko Lazović, čija je vrednost procenjena na sedam miliona evra, dok se od stranaca najbolje "kotira" Evandro Goebel, za čiju slobodu će zainteresovani kupci morati da izdvoje najmanje 3,5 miliona evropskih novčanica. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online