Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.02.2012.
16:34
Vestionline A

Partizan nadigrao kineski Jiangsu sa 2:0

Fudbaleri Partizana ostvarili su novu pobedu na pripremama, pošto su savladali kineski Jiangsu sa 2:0.

Stefan Babović u odličnoj formi

Strelci za crno-bele bili su Dejan Babić u 17. i Stefan Babović u 90. minutu.

Meč sa kineskom ekipom igran je jer je iranski Sepahan odložio meč. Prethodnu proveru crno-beli su imali sa Šahtjorom od kojeg su poraženi sa 2:1.

Trener Partizana Avram Grant počeo je sa sledećom startnom postavom: Petrović, Ostojić, Anderson, Stanković, Lazevski, Saša Marković, Smiljanić, Babić, Ilić Saša, Diara, Eduardo.

Izabranici Avrama Granta su već u 5. minutu mogli da dođu vođstva kada je Eduardo Pašeko sam izbio pred golmana kineske ekipe, ali je čuvar mreže bio spretniji. Ipak, nije se dugo čekalo na prednost crno-belih koji su u 17. minutu posle povratne lopte Lazevskog, poveli golom mladog Dejana Babića.

Ekipa za koju nastupa nekadašnji napadač Zvezde Aleksandar Jevtić, a koju trenira Dragan Okuka, odgovorila je inicijativom, ali je golman Partizana Nikola Petrović odbranio šut Danalačua, a potom i Jevtića u 37. minutu. 

Jiangsu je do poluvremena ostao sa desetoricom igrača na terenu zbog protesta Danalačua, ali su se u pauzi treneri i sudije dogovorili da Kinezi ubace zamenu.

U nastavku meča Grant je na teren izveo sledeći sastav: Stojković, Miljković, Rnić, Stanković, Volkov, Kamara, Babović, Vukić, Tomić, Marković Lazar, Diara.


U drugom poluvremenu šansu su propuštali Babović i Vukić, a potom i Eduardo, koji je 86. minutu potpuno neometan sa deset metara, poslao loptu daleko od gola.

U praktično poslednjem napadu na meču, Partizan je stigao do 2:0 pošto je Ninković uposlio Babovića, koji nije imao problema da pošalje loptu po sredini gola i reši pitanje pobednika.

Trener Partizana Avram Grant zadovoljan je igrom i pobedom svog tima.

"Bio je ovo dobar meč na kojem sam želeo da testiram spremnost igrača pošto smo imali tešku utakmicu pre tri dana, a juče smo imali dva treninga. Nismo igrali maksimalno, ali bilo je dobrih i loših trenutaka, ali postigli smo dva gola i mogli još dva i zadovoljan sam", rekao je Izraelac koji je na ovom meču dao samo po pet minuta vremena da se dokažu mladi Nikola Ninković i David Manga.

“Imamo dosta igrača koji moraju igraju. Oni su mladi, igrali su i u prošloj utakmici, iako nije trebalo da imaju minutažu. Setite se da Ninković nije trenirao tri meseca, moramo da vodimo računa o njemu. Manga je igrao 17 minuta u prošlom meču, sada manje“, dodao je Grant.

"Crno-beli" će u četvrtak igrati kontrolni meč sa moskovskim Dinamom, a u subotu se vraćaju u Beograd.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online