Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 19.02.2012.
12:05
P. Živković - Vesti A

Ispaštao sam zbog istine!

Izbegava medijsku pažnju, jer dobro zna kako funkcionišu stvari na Balkanu i ne želi da ima probleme kao u Bugarskoj.

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom kad je Ivan Ivanov stigao u Partizan. Čak su i javno kritikovali Mladena Krstajića koji je insistirao na njegovom dolasku, pogotovo posle ispadanja crno-belih iz evropskih kupova, pa kiksa u duelu sa užičkom Slobodom... Kad se tome dodaju neke nesportske stvari dovođene u vezu sa Ivanovim, jasno je da Bugarinu nije bila laka adaptacija na Beograd.

Međutim, brzo je postao okosnica crno-bele odbrane, koja je u nastavku sezone čak i bolje funkcionisala od one kojom je komandovao Krstajić. Istina, štoper koji će 25. februara proslaviti 24. rođendan ni u tim trenucima nije želeo da se eksponira u javnosti, radio je to samo kad je morao.

Muče ga padeži


Ivanov ne krije da uživa u druženju sa saigračima, da mu je sve lakše da komunicira na srpskom jeziku...


"Sa svima mogu da pričam i da se šalim, zato nikoga ne želim da izdvojim. Ipak, za šalu je uvek zadužen Saša Ilić. Srpski jezik sam naravno razumeo i kad sam došao, jer ima sličnosti sa bugarskim. Napredujem i u govoru, ali me i dalje muči gramatika, pogotovo padeži", kroz osmeh poručuje Ivanov.

"Dobro znam kako funkcionišu stvari na Balkanu", kaže Ivan Ivanov.

"Stalno se prave problemi i neke senzacije, a meni tako nešto nije potrebno. Želim da budem spokojan, pa samim tim nikad ne dajem povod da se o meni piše u negativnom kontekstu".


U Partizanu svi imaju reči hvale za njega, pa se postavlja pitanje kako je ranijih godina imao problema, pogotovo u Rusiji.

"Čovek sam koji uvek govori istinu, svestan sam da nekad kažem nešto što ne treba. Ne želim više da mi se to dešava, pa izbegavam da pričam za medije. U Bugarskoj sam imao veliki problem. Rekao sam istinu, ali ona nije odgovarala nekim ljudima, pa sam ispaštao zbog toga".


U Beogradu nije imao neprijatnosti, iako ga na ulici često prepoznaju navijači večitih rivala...

"Partizanovci mi kažu da obavezno osvojim titulu, a zvezdaši mi uglavnom priznaju da smo mnogo bolji. Sve se svodi na mirnu priču, to mi prija. Baš kao što mi odgovara i Beograd, pogotovo zbog činjenice da je vrlo čist grad".


Nismo se složili sa Ivanovim oko čistoće Beograda i navodimo ga na priču o noćnom životu. A, Bugarin je uporan...

"U Novom Beogradu, gde živim, sve je čisto. A, nisam pravi sagovornik za noćni život. Izašao sam dva puta, sa ekipom. Ne izlazim mnogo, nisam u Beograd došao da bih uživao već da bih igrao fudbal".


U Partizanu niko nema lošu reč o Bugarinu. Koordinator za sportska pitanja Albert Nađ kaže da "dugo nije video fudbalera koji toliko koristi inteligenciju kao Ivanov". Bugarin o svom klubu takođe misli sve najbolje.

"Partizan je vrh! Sve je na visokom nivou. Najviše mi se sviđa kako igramo i to što sam prvi put video da su u ekipi svi u istoj ravni, bez obzira na to ko igra, a ko sedi na klupi. Jasno je da se Saša Ilić i Zvonimir Vukić izdvajaju kao najiskusniji što svi poštuju, a mi ostali - svi smo jednaki".


Vidić je najbolji
Ivanov je standardan i u reprezentaciji Bugarske. Priznaje da voli da se upoređuje sa svojim kolegama na štoperskoj poziciji, a kad treba da izdvoji najboljeg na svetu, nema dilemu:
"Najbolji je Nemanja Vidić. Pravo je zadovoljstvo gledati ga i jedva čekam da ponovo izađe na teren".

Kod Aleksandra Stanojevića je odigrao sve utakmice tokom jesenje sezone, sada se za mesto u timu bori kod Avrama Granta.

"Ne želim da ga komentarišem, jer nema potrebe da pričam o svetski poznatom imenu".


Sanjao je tokom leta da će igrati u Ligi šampiona. Međutim, usledili su bolni porazi, prvo od Genka, a onda i prava šamarčina od Šamroka. Ne samo da su crno-beli ostali bez evropske elite, nego i utešne nagrade u vidu Lige Evrope.

"To su bili crni dani za sve koji pripadamo Partizanu. Ni danas ne tražimo opravdanje, ali svako zna da je tokom leta promenjen ceo tim. Želeli smo mnogo, a poznavali smo se samo 20 dana! Žao mi je što Evropa nije došla malo kasnije, jer su svi videli kako smo igrali posle mesec dana. Čak nas je i sreća napustila, taj Šamrok nam nije šutnuo na gol ni dva puta...", podsetio je Ivanov na kraju razgovora.  

Ponedeljak 20.02.2012. 09:12
Di je on živio, kad mu je Beograd - čist?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online