Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.01.2010.
18:36
Vestionline; Sportservis A

Bod Arsenalu, bod Mančesteru

Fudbaleri Arsenala i Evertona odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u derbi meču 21. kola Premijer lige koji je odigran na "Emirejts" stadionu. Birmingem srušio klupski rekord remijem sa Mančester Junajtedom 1:1.

Ekipa Arsena Vengera igrala je na ovom meču bez povređenog kapitena Ceska Fabregasa, kao i Volkota, Van Persija i Bentnera, što su gosti koje je sa klupe predvodio Dejvid Mojes u potpunosti iskoristili.

Klub iz Liverpula došao je u vođstvo u 12. minutu preko Osmana, da bi Brazilac Denilson, uz "karambol", doneo izjednačenje Arsenalu 15 minuta kasnije.

Everton je odlično parirao favorizovanom domaćinu i u drugom poluvremenu, a u 81. minutu, Pijenar je odlično ispratio jednu kontru, izašao sam spred golmana Almuniju, a onda ge prelepim udarcem lobovao za novo vođstvo. Arsenal je potom krenuo na sve ili ništa, što im se isplatilo u 92. minutu, kada je Rosicki, uz pomoć odbrambenih igrača Evertona, obezbedio bod svom timu.

Zbog jakog nevremena i obilnih padavina koje su pogodile Veliku Britaniju, danas i u nedelju odloženi su svi mečevi, osim onog duela između Birmingema i Mančester Junajteda.

Drugoplasirani tim Premijer lige nije uspeo da pobedi na gostovanju Birmingemu 1:1 (1:0), čime je domaći tim izjednačio klupski rekord po broju mečeva bez poraza u Premijer ligi. Ekipa Aleksa Mekliša neporažena je već 12 kola, a to je ovo ekipi pošlo za rukom samo još davne 1908. godine.

Zanimljivo je da je tada, pre više od 100 godina, upravo Junajted bio tim koji je prekinuo uspešan niz Birmingema, koji i dalje nema trijumf protiv slavnom tima sa "Old Traforda" (0-7-23).

Domaćin je poveo u 39. minutu golom Kamerona Džeroma, a čast Junajteda spasao Dan defanzivac Birmingema, koji je u 64. minutu šut Vejna Runija, sproveo u svoju mrežu.

Mančester je tako, posle "bruke" i eliminacije iz FA kupa pred svojim navijačima (poraz od Lidsa 0:1), propustio sa osvajanjem tri boda preuzme vrh tabele od Čelsija. Junajted posle 21 utakmice ima 44 boda, jedan manje i utakmicu više od lidera iz Londona.

"Birmingem je u tako dobroj seriji da mi moramo da budemo zadovoljni bodom. Nije mi se svidelo to što je sudija za tako kratko vreme pokazao Flečeru dva žuta kartona. Isti sudija je delio pravdu u meču prethodnog kola između Totenhema i Arsenala. Tamo je kriterijum bio takav da si žuti karton mogao da dobiješ samo ako "sekirom udariš nekoga po glavi", kazao je trener Junajteda Aleks Ferguson.

Rezultati:
Arsenal - Everton 2:2 (1:1)
Denilson 28', Rosicki 90' - Osman 12', Pijenar 81'

Birmingem Siti - Mančester Junajted 1:1 (1:0)
Žerom 39' - Den 64'(a.g.)

Ponedeljak, 11. januar:
Mančester Siti - Blekburn 21,00

Odloženo:
Barnli - Stouk
Fulam - Portsmut
Sanderlend - Bolton
Liverpul - Totenhem
Hal - Čelsi
Vigan - Astoni Vila
Vest Hem - Vulverhempton

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online