Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.02.2012.
11:33
Vestionline, Press A

Moreira: Kup je naša velika šansa

Fudbaleri Vojvodine u turskoj Antaliji imaju drugu fazu zimskih priprema, predvođeni novim liderom na sredini terena i jednom od najvećih zvezda aktuelnog prelaznog roka, 33-godišnjim Almamijem Moreirom.

Reprezentativac Gvineje Bisao priznaje da ni sam nije očekivao da će posle svega godinu dana od neprijatnog razlaza sa Partizanom ponovo obući dres jednog srpskog kluba i povesti ga u borbu za trofeje, koji zaobilaze Novi Sad već pune 23 godine.

Miodrag Pantelić i Almami Moreira

"Iskreno govoreći, nisam uopšte razmišljao o povratku u Srbiju, ali nijednog trenutka nisam definitivno isključio tu mogućnost i zatvorio sebi sva vrata. Vojvodina je u međuvremenu kontaktirala sa mnom i predstavila konkretan plan. Vizija kluba je da dugoročno napreduje u svakom segmentu i bude potpuno ravnopravan rival sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Mi još nismo na tom nivou, ali moramo ići korak po korak kako bismo ispisali svoju istoriju. Najvažnije je što imamo stabilan klub, podršku predsednika i uprave, ali i navijača, koji su izuzetno važni. U takvim okolnostima apsolutno sam ubeđen da možemo u budućnosti stići i prestići dva najtrofejnija kluba u Srbiji. Dolazak u jedno ovako pozitivno okruženje veoma me je obradovao jer vidim da želimo napred, a ja sam po prirodi pobednik, stremim ka trijumfu i na terenu i u životu", kaže Moreira za Press.

Navijači Partizana su vam pre nekoliko godina, u znak velikog poštovanja, uručili trofej "Dragan Mance, legenda 'juga'". Plašite li se možda njihove negativne reakcije zbog vašeg prelaska u konkurentski tabor?

"Imam poseban odnos sa navijačima Partizana i ne verujem da će mi zameriti zbog dolaska u Vojvodinu jer sam se uvek prema njima odnosio na isti način, kao čovek. Naravno, istovremeno se nadam da ću uspostaviti takvu ili još bolju vezu sa navijačima Vojvodine, što će pre svega zavisiti od mog ponašanja na terenu. Koliko se budem trudio i borio za klub, toliku ću podršku i zaslužiti od njih".

Šta, prema vašem mišljenju, nedostaje našim klubovima da bi bili iole konkurentni u evropskim okvirima?

"Ishode tih mečeve rešavaju detalji, sitnice. Srpskim klubovima, pre svega, nedostaje više iskusnih igrača koji umeju da pruže najbolje igre upravo u ta dva odlučujuća susreta, u tih 180 minuta tokom kojih se rešava sudbina. Jer to nije prvenstvo u kojem ti kasnije možeš da ispravljaš svoje greške. Pogrešno je, takođe, stvarati pritisak na igrače i stavljati pred njih imperativ pobede. Evropska takmičenja su potpuno nova scena za mlade igrače, njihova velika šansa da pokažu svoje znanje. Zato je važno da budu opušteni, da uživaju u igri i posle godinu-dve doći će toliko potrebno iskustvo i snaga. E kad stignete na taj nivo, onda mogu pred vas da stave ozbiljne zahteve u pogledu rezultata i što boljeg plasmana", rekao je Moreira. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online