Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.02.2012.
19:40
Vestionline, smedia.rs A

Zvezda izgubila od Žiline na penale

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od slovačke Žiline na pripremama u Antaliji posle boljeg izvođenja penala 5:4. Nakon regularnog vremena igre rezultat je bio 1:1, ali pošto je duel odigran u okviru turnira, pobednik je odlučen udarcima sa bele tačke.

Darko Lazović u golgeterskoj formi

U prvom poluvremenu viđena su dva gola, po jedan u mreži obe ekipe. Zvezda je konstantno imala inicijativu koju je krunisala u 32. minutu, kada je Darko Lazović iz slobodnog udarca poslao neodbranjiv projektil u mrežu Žiline - 1:0.

Međutim, praktično iz prve akcije čim je lopta krenula sa centra, Žilina je uspela preko Pičua odmah da izjednači. Uspela je Zvezda do kraja poluvremena još jednom da zatrese mrežu Žiline, ali je arbitar poništio gol Milunovića zbog prethodnog faula nad golmanom. 

Nastavila je Zvezda sa ofanzivnom igrom i u drugom poluvremenu, ali nije uspela da ponovo zatrese mrežu slovačke ekipe. Najbolju šansu imao je Lazović, kada je posle lepog prodora u 52. minutu njegov šut zaustavila prečka.

Trener Robert Prosinečki odlučio je da u poslednjih 20 minuta isproba i Vinisijusa Pačeka, koji ceo prvi deo sezone preskočio zbog preloma noge. 

Pošto u 90. minuta igre pobednik nije bio rešen, pristupilo se izvođenju penala.

U penal ruletu je na kraju bolje prošla Žilina koja je slavila sa 4:3. 

Za Zvezdu su bili precizni Perović, Dimitrijević i Mirić, ali su Petković i Tošić promašili iz svojih šuteva. Prva četiri šutera Žiline su bila precizna, tako da peti penal na kraju nije ni izveden.

Posle ovog poraza, Crvena zvezda će se u ponedeljak od 15 časova boriti za treće mesto protiv ekipe bugarskog Liteksa.

Zvezda je meč započela u sastavu: Kirovski, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Milivojević, Lazović, Kadu, Vešović, Asamoa, Milunović.

Igrali su još: Stojković, Asamoa, Pačeko, Janković, Mirić i Ožegović.

Crvena zvezda je juče odigrala nerešeno protiv švajcarskog Vintertura 1:1. 

Prosinečki: Zadovoljan sam trčanjem i borbenošću

 

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je posle utakmice bio zadovoljan onime što su crveno-beli pružili u meču sa Žilinom.


"Zadovoljan sam pre svega zbog mnogo mirnije i kvalitetnije igre, ali i zbog dobrog trčanja mojih igrača, odnosno želje i borbenosti. Naravno, još uvek nam predstoji dosta posla, ali ovo protiv Žiline je bilo sasvim dobro. Prava provera", rekao je Prosinečki, a onda prokomentarisao činjenicu da su par štopera ponovo činili Maksimović i Tošić.


"Tošketa smo vratili, a Maskimovića doveli upravo da bi nam pomogli i mislim da su u tome uspeli, da se za sada dobro uigravaju. Predstoji nam prvi dan bez utakmice, ovde u Antaliji, i iskoristićemo ga za dobar rad, a onda utakmica sa Liteksom", rekao je Prosinečki.

Subota 04.02.2012. 21:13
Sve sam veći i veći PESIMISTA !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online