Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.02.2012.
14:32
Vestionline, sportal.rs A

Ćurčić: Želim da povratim ugled Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije loše je završila prošlu godinu, a Radovan Ćurčić kaže da želi da srpskim navijačima vrati veru u nacionalni tim.

Radovan Ćurčić: Želim da navijačima vratimo veru u fudbalsku reprezentaciju

Naš nacionalni tim krajem ovog meseca učestvovaće na turniru na Kipru, gde će snage odmeriti sa Jermenijom i domaćom selekcijom, a za kraj maja i početak juna planirani su mečevi sa mnogo boljim ekipama. Poslednjeg dana maja u Remsu će igrati sa Francuskom, a 5. juna sa Švedskom u Stokholmu.

Već u septembru počeće i kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a osim od igrača mnogo se očekuje i od v.d. selektora Radovana Ćurčića.

Uskoro će biti raspisani izbori u Fudbalskom savezu Srbije i veoma je moguće da novoizabrano rukovodstvo postavi novog selektora. Da li Vas ta pretpostavka opterećuje?

"Nimalo. Želim , radim najbolje što mogu, konsultujem se sa saradnicima iz stručnog štaba... Novom selektoru želim da ostavim najbolji mogući tim i to je moja obaveza", rekao je u razgovoru za sportal Ćurčić.  

U slučaju da Vam ko god bude na čelu Saveza ponudi ugovor, da li biste bili spremni da nastavite rad?

"Do izbora ima još vremena i ne bih da predviđam i razmišljam o tome šta će se desiti. Koncentrisan sam na aktuelnu situaciju i želim da u utakmicama pred nama ostvarim što bolje rezultate i budućem selektoru olakšam posao. U 2011. godini nije bilo mnogo uspeha i potrudiću se da barem malo tu lošu sliku popravim. Želim da navijačima opet vratimo veru u fudbalsku reprezentaciju".

Prilično brzo imaćete šansu za to. Da li ste već napravili širi spisak igrača na koje ćete računati za turnir na Kipru?

"O tim utakmicama već razmišljam, ali ne bih još ništa najavljivao i obećavao. Rano je da pričam o imenima. Na Kipar ćemo putovati tek krajem meseca i do tada mnogo toga može da se desi. Prvenstva su u toku, moguće su povrede, ali i otkazivanja što nam se već dešavalo. Jedino što je sigurno da ćemo igrati sa dve ekipe. Igraćemo u utorak i sredu i bilo bi neozbiljno da u dva dana na teren izvodim iste fudbalere koji će pre toga za vikend igrati u klubovima. Utakmica sa Jermenima zakazana je za utorak (28. februar) i sastav ću prilagođavati na osnovu toga ko je kada igrao".

Posle utakmica sa Jermenima i Kipranima očekuju Vas i one sa mnogo jačim rivalima, kao što su Francuska i Švedska kojima će to biti test za EURO 2012. Da li se spremate i za te duele ili je možda još rano?

"Posle turnira na Kipru mnogo toga će biti jasnije, ali kao što sam rekao do utakmica sa Francuzima i Šveđanima ima dosta vremena. Prvenstva će se završavati, moguće se povrede, forme će se menjati... Sve će to uticati na tim", zaključio je Ćurčić koga mogu da raduju odlične partije iskusnih napadača, Nikole Žigića, Marka Pantelića i Milana Jovanovića.

Tim "orlova" će na Kipru po svemu sudeći biti kombinacija "starosedelaca" i igrača koji tek treba da se dokažu u nacionalnom timu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online