Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.01.2012.
12:03
P. Živković - Vesti A

Supruga je šef u kući!

Novi trener Partizana trenutno boravi u hotelu, a kuću u Beogradu izabraće supruga Cofit, poznata izraelska TV voditeljka.

Cofit i Avram Grant

Avrama Granta su prijatelji opisivali kao dobrog i prijatnog čoveka, ozbiljnog na poslu i totalno posvećenog fudbalu. A, srpski novinari su se na prvom susretu uverili da je Izraelac prijatna osoba, spreman na šalu i iskren u svojim odgovorima. Naravno, o poslu ćemo kad krene sezona i bude jasno šta je svojom pojavom doneo Partizanu.


Da je neposredan u komunikaciji Grant je potvrdio činjenicom da se prvi obratio novinarima, zanimalo ga je da li je bilo problema u poslu... Naravno, stavio je tako do znanja da je upućen sa dešavanjima na njegovom prvom treningu, kad su predstavnici sedme sile oterani iz Zemunela. 

Nema fudbala bez emocija
Grant je ostao u dobrim odnosima sa gazdom Čelzija Romanom Abramovičem:
"Ostao sam u dobrim odnosima i sa mnogim igračima. Evo, baš pre dva dana me je zvao Drogba. Ne verujem u fudbal bez emocija. Istina je da su rezultati najvažniji, ali želim da uvek i svuda uživam, a za to su mi potrebne dobre relacije sa ljudima. Imao sam sreću da sam svuda uspevao to da ostvarim", kaže Avram Grant.

Zanimalo nas je na početku da pojasni kako je došlo do kontakta sa Partizanom.

 
"To se desilo desetak dana pre mog dolaska, ali nemojte da me terate da se setim tačnog datuma", rekao je Grant.

"Posle prvog kontakta želeo sam da proverim kakva je situacija u klubu. Partizan je veliko ime, a poziv mi je zvučao zanimljivo. Mogućnost igranja u Ligi šampiona me najviše privukla. Imao sam ponudu iz Belgije, ali je taj klub daleko od igranja u Evropi".


Priznaje da o Partizanu nije znao mnogo konkretnih stvari, osim površnih stvari o istoriji kluba.

"Uspeo sam da pogledam nekoliko utakmica, uglavnom evropskih. Normalno je da ranije nisam bio fokusiran na Partizan, jer nisam znao da ću doći. Gledao sam meč protiv Genka, u kome je Partizan bio bolji, ali nije imao sreće. Znate, u Evropi ne presuđuje samo kvalitet, jer se ne igra u ligaškom sistemu. Imate "jednu plus jednu" utakmicu, pa ko se bolje snađe. Namerno ne kažem da se igraju dve, jer se u velikoj meri razlikuju. U onoj drugoj najveću ulogu ima psihologija. Mentalna priprema je izuzetno važna u fudbalu".


Igrače je upoznao, odradio nekoliko treninga sa njima, nedovoljno da bi ih pojedinačno analizirao.

"Veoma su dobri. Ponašaju se profesionalno, atmosfera je odlična. Za sada je sve kako treba".

U stručnom štabu su ostali pomoćnik Vanja Radinović, sekretar Ljubiša Ranković, kondicioni trener Miša Filipović, trener golmana Goran Pandurović i kompletna lekarska ekipa.

"Moj moto je da uvek sve može da se unapredi. Zaista sam zadovoljan postojećim kadrom, ali nameravam da dovedem još dvojicu asistenata. Jedan će da radi na terenu, a drugi van njega. To mi je već ustaljena praksa, da iskombinujem snage koje zateknem sa nekoliko stručnjaka koje lično angažujem. Tako sam radio i u Engleskoj".


Voli napadački fudbal


Grant ima jasnu filozofiju fudbalske igre:
"Volim napadački fudbal. Do pobeda može da se dođe na različite načine, može ekipa da bude efikasna pa da ređa poraze. Želim da nađem balans, da igra bude ofanzivna i da donosi rezultate".

Pričajući na temu dovođenja dvojice stručnjaka, ispričao je anegdotu iz Engleske:

"Govoreći na konferenciji za novinare o stručnom štabu Čelzija pomenuo sam svog pomoćnika rekavši da je Englez, iako je Škot. Takva greška na Ostrvu je nedopustiva. Kasnije mi je on prišao i zamolio da više nikada za njega ne kažem da je Englez".


Normalno je da se tek upoznaje sa igračkim kadrom, pa je rano za priču o eventualnim pojačanjima. Britanski tabloidi su objavili da je Partizan navodno zainteresovan za Karltona Kola, ali je to nerealna priča, kad se zna da sjajni napadač Vest Hema vredi više od četiri miliona funti.

"Ekipa je dovoljno dobra za prvenstvo, a takođe predstavlja i dobru bazu za Evropu. Mogao bih da dovedem vrhunske igrače, ali oni mnogo koštaju. Partizan ima dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Ali, koliko god da sam imao uspeha u karijeri uvek sam želeo više. Tako će biti i ovde".


Beogradom se proširila priča da će Partizan plaćati Granta 400.000 evra po sezoni, a da će mu preostalih 500.000 davati firma Plaza Senters sa sedištem u Tel Avivu, koja će zatim postati generalni sponzor srpskog šampiona. Međutim, izraelski stručnjak nije želeo da se osvrće na tu temu.

"Uvek sam postavljao granicu - moj posao je fudbal, a u finansije se ne mešam".


Uverava da u Beogradu neće imati lično obezbeđenje.
"Šta će mi? U Engleskoj su hteli da mi daju lično obezbeđenje, pa sam odbio. Ne treba mi, ja radim u fudbalu".


Trenutno je smešten u hotelu, kuću će izabrati onog trenutka kad u Beograd stigne supruga Cofit.

"Ne znam kako je kod vas, ali u mojoj porodici šef je žena. Možda sam ja šef ovde, u ekipi, na terenu, ali kod kuće je ona. Inače, moja supruga Cofit je poznata TV voditeljka u Izraelu, pa nema mnogo vremena, ali doći će, pa će izabrati kuću".

Prijatelj sa Filom Džeksonom


Pored fudbala Grant voli košarku, rukomet... Prisustvovao je utakmici Evropskog prvenstva između rukometaša Srbije i Danske.
"Sa Filom Džeksonom sam prijatelj. Od 1988. godine bio sam na 80 odsto NBA finala", kaže Grant.
Bio je i na košarkaškom meču između Partizana MTS i Makabija.
"Uvek navijam za klub u kome radim", kaže Grant.

Srbija sportska zemlja

 

Novi trener Partizana rekao je da ne obećava ništa, osim da će dati sve od sebe da napravim još bolji tim.
"U fudbalu ne možete ništa obećati, osim da ćete dati sve od sebe. Ovo je sportska zemlja, gledao sam rukomet, a znam da su vaši teniseri u svetskom vrhu, kao i drugi sportisti. Jedan od razloga zbog kojeg mi se sviđa ovaj klub je što ima ambicije da postigne nešto u Evropi, a to nije lako ostvariti, ali je moguće. Pokušaću da prenesem svoje iskustvo iz Premijer lige i Lige šampiona i uradiću sve što mogu da tim bude bolji".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online