Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.01.2012.
14:05
E. V. A

Srbi i "veštica" osvajaju Afriku

U stručnom štabu Gane su selektor Stevanović, asistent Rogić, kondicioni trener Grbović i dr Marijana Kovačević.

Kreće Afrički kup nacija, a važnu ulogu u borbi za titulu na Crnom kontinentu trebalo bi da imaju i Srbi. U stručnom štabu selekcije Gane, pete reprezentacije na poslednjem Svetskom prvenstvu, nalazi se kvartet naših zemljaka i - zemljakinja.


Pored selektora Gorana Stevanovića Plavog, njegovog asistenta Aleksandra Rogića i kondicionog trenera Miljan Grbović, tu je i naša poznata doktorka Marijana Kovačević, čuvena po uspehu u ubrzanom oporavku fudbalera od težih povreda.

Dr Kovačević je bila deo stručnog štaba i na poslednjem Mondijalu u Južnoj Africi, kad je Ganu do istorijskog uspeha predvodio takođe Srbin, Milovan Rajevac. Tada je Marijana uspela da osposobi već otpisanog Džona Mensaha, a čini se da će njena pomoć sad biti još značajnija pošto je "oživela" najboljeg strelca ekipe, Asamou Đana. On je igrajući za Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata povredio zadnju ložu poslednjih dana decembra. Prognoze su predviđale da će na teren tek početkom februara, ali se posle Marijaninog "čarobnog" tretmana konjskom placentom njegovo učešće na Afričkom kupu nacija više ne dovodi u pitanje.

Naprotiv. Asamoa Đan je u sredu bio u prvoj postavi Gane na pripremnom meču protiv Platinum Starsa u Južnoj Africi. Odigrao je prvo poluvreme bez ikakvih problema i postigao gol. Lokalnim medijima je priznao da je šokiran uspehom tretmana Marijane Kovačević.

"Ne mogu da opišem koliko sam joj zahvalan, nisam ni sanjao da ću se ovako brzo oporaviti. Počelo je lagano, išao sam na terapije konjskom placentom, a onda mi je jednog dana rekla posle jutarnjeg tretmana da slobodno mogu popodne da sprintam na treningu. Mislio sam da se šali, ali probao sam i nisam osećao nikakav bol. Pitao sam je posle da li je veštica", rekao je Đan uz osmeh i dodao:


"Bukvalno nisam znao da sam izlečen. Pored mene je bio Derek Boateng koji može sve da potvrdi, ni on nije mogao da veruje šta se dešava. Zaista se divim Marijani".


Afrički kup nacija se održava u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu od 21. januara do 12. februara, a Gana prvi meč igra 24. januara protiv selekcije Bocvane.

Stevanović: Gana za titulu


Selektor Gane, Goran Stevanović, izjavio je da će se njegova ekipa boriti za najviši plasman Afričkom kupu nacija.
"Verujemo da imamo kvalitet da se borimo za titulu. Još neke detalje moramo da popravimo do početka šampionata, ali u svakom slučaju ubeđen sam u dobar plasman Gane", rekao je Stevanović.

 

Rajevac vicešampion


Pre dve godine "crne zvezde" su predvođene Milovanom Rajevcem stigle do finala Kupa Afričkih nacija kad su u finalu poražene od Egipta (0:1). Goran Stevanović će sad pokušati da bude bolji od svog zemljaka.

Grupa A: Ekvatorijalna Gvineja, Libija, Senegal, Zambija.
Grupa B: Obala Slonovače, Sudan, Burkina Faso, Angola.
Grupa C: Gabon, Niger, Maroko, Tunis.
Grupa D: Gana, Bocvana, Mali, Gvineja.

Prva faza traje od 21. januara do 1. februara, dalje idu po dve prvoplasirane ekipe. Četvrtfinalne utakmice na programu su 4. i 5. februara, polufinala 8, a finale 12. februara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online