Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.01.2012.
20:42
Vestionline, sportske.net A

Antalija glavno odredište superligaša

Fudbalski klubovi koji se takmiče u najelitnijoj ligi Srbije započeli su pripreme za prolećni deo sezone, a veliki broj njih će otići do Turske u Antaliju, dok će ostali, u zavisnosti od budžeta, svoje pripreme odraditi u Srbiji ili regionu.

Prvi su još pre nedelju dana sa pripremama počeli fudbaleri Crvene zvezde, a trener crveno-belih Robert Prosinečki izrazio je zadovoljstvo odrađenim poslom u ovom prelaznom roku.

Fudbaleri Partizana predvođeni novim trenerom Avramom Grantom počeli su u ponedeljak pripreme u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu za prolećni deo sezone. Nije bilo nikakvih igračkih pojačanja, osim kadrovskih otpuštanja, smena...novinari su izbačeni, a Nađ je sve preuzeo na sebe.

Preostali učesnici Jelen super lige su takođe započeli pripreme za proleće. Krenimo redom...

Trener fudbalskog kluba Vojvodina Dejan Vukićević prozivkom igrača ozvaničio početak priprema, a lice koje su svi sa nestrpljenjem očekivali da vide u Novom Sadu, Almami Moreira, nije se pojavio u klubu.

Ipark, sportski direktor Miodrag Pantelić potvrdio da će 'doktor Mo' stići u naredna dva dana. Nekadašnji prvotimac i kapiten Partizana mogao bi da bude prava bomba prelaznog roka, naravno u našim okvirima. 

Trener Vukićević je pre "prve prozivke" rekao da Vojvodina ima velike šanse da osvoji Kup Srbije.

‘Voša’ će od 16. januara o 4. februara odraditi prvi deo priprema u Novom Sadu, dok će drugi deo u trajanju od 15 dana biti odrađen u poznatom turskom letovalištu Antalija. 

Predvođeni novim trenerom, Brankom Babićem, fudbaleri OFK Beograda i zvanično su krenuli u pripreme za nastavak sezone. Na spisku igrača Sosa Babić za sada ima 46 fudbalera. Prvi deo priprema i početni period koji će od 21. januara biti odrađen u Kučevu odrediće kojih 23 fudbalera će ući u uži izbor novog trenera.


Inače, među igračima na spisku nalazi se i ime mladog Metju Dana, Amerikanca koji već duže vreme trenira sa ekipom OFK i koji će u narednom periodu pokušati da se izbori za svoje mesto u timu.

Tabela JSL

 

1 Partizan 42 poena
2 Crvenazvezda 32
3 Vojvodina 30
4 Radnički 1923 25
5 Sloboda Point Sevojno 25
6 Spartak Zlatibor voda 25
7 OFK Beograd 22
8 Jagodina 20
9 Hajduk 18
10 Smederevo 17

11 Javor 15

12 Rad 14

13 BSK 14

14 Novi Pazar 11

15 Borac

16 Metalac 7

Fudbaleri Smedereva počeli su sa pripremama za nastavak sezone i do 5. februara one će se obavljati ''kod kuće'', a zatim se očekuje selidba u toplije krajeve.

"Glavni deo priprema smo poslednjih godina obično obavljali na Ohridu, ali sve će zavisiti od materijalne situacije u klubu. U sredu će konačnu odluku doneti članovi novog Izvršnog odbora'', izjavio je trener “oklopnika” Dragana Đorđević.

Fudbaleri kulskog Hajduka će glavni deo priprema za prolećni deo sezone najverovatnije obaviti u Umagu. U međuvremenu, trener Zoltan Sabo zahteva ''red, rad i disciplinu''. Sledeće nedelje čelnici kluba će posetiti bazu u Istri i dogovoriti sve detalje oko boravka u Hrvatskoj, plan je da se fudbaleri u Umagu pripremaju od 9. do 26. februara.

Jagodina je takođe počela pripreme za nastavak sezone u Super ligi u istom sastavu u kojem je završio jesenji deo. Trener Jagodine Simo Krunić kazao je da će tim dati sve od sebe da se pomakne "za neko mesto" ka vrhu tabele, pošto se sada nalazi u sredini. 

“Pokušaćemo da napravimo i neki transfer, da nekom fudbaleru omogućimo da obezbedi svoju egzistenciju", naravno da i klub dobro prodje, objasnio je Krunić.

Prvi deo priprema igrači Jagodine imaće na domaćem terenu. Drugi deo glazure održaće se u Antaliji od 5. do 19. februara.

Fudbaleri Novog Pazara počeli su takođe danas pripreme za nastavak sezone u elitnom rangu takmičenja, a na prvoj prozivci pojavio se i novajlija na poziciji štopera, Đorđe Tutorić.

Pre Tutorića, koji je zabeležio i jedan nastup u reprezentaciji Srbije, u Novi Pazar su došli Vladimir Matić, Admir Raščić i Fedja Dudić, a najavljuje se dovodjenje još jednog golmana i štopera. Novopazarci će se u svom gradu pripremati do 5. februara, a onda će dve nedelje provesti, naravno, u Antaliji.

Mišković se nada eliti

 

Predsednik FK Napredak Dragiša Binić rekao je da je klub, uz pomoć grada, uspeo da obezbedi jakog sponzora i potvrdio da se radi o biznismenu Marku Miškoviću. Ekipa Napretka, ćlan Prve lige Srbije će drugi deo priprema obaviti u Staroj Pazovi i turskoj Antaliji. Mišković očekuje povratak Napretka u Superligu.

"Srpski klubovi žive i rade u finansijskom beznađu, cela Superliga vredi oko 25.000.000 evra, što je smešan budžet", ističe prvi čovek srpskog fudbala.

Gotovo svi jedva sastavljaju kraj s krajem i poput mađioničara pronalaze novac za takmičenje i plate zaposlenih.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je u intervjuu dnevnom listu "Sport" da Super ligu Srbije očekuju bolji dani.

Prolećni deo sezone počinje utakmicama 16. kola već 3. marta, a derbi meč se igra u Novom Pazaru gde gostuje lider šampionata Partizan. Crvena zvezda će istog dana i to od 17 časova ugostiti subotički Spartak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online