Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.12.2011.
12:04
P. Živković - Vesti A

Spojio bih Mesija i Ronalda!

Partizanov trener Aleksandar Stanojević zna koga bi angažovao u prelaznom roku kada bi klub bio finansijski moćan.

Navijači Partizana ga zovu ser Aleks Stanojević, a poređenje sa Fergusonom donela mu je dominacija nad Crvenom zvezdom i osvojeni trofeji. Poistovećivanje sa svojim trenerom, "grobari" tumače i kroz iskren, prepoznatljiv odnos koji Stanojević forsira kako u javnim istupima, tako i kroz komunikaciju sa navijačima.

Od mnogih trenera iz bliže Partizanove istorije, najviše ga izdvaja baš taj učinak u večitim derbijima. Četiri puta je kroz prvenstvene duele predvodio crno-bele kao trener, slavio je u sva četiri navrata! Ne treba ni podsećati da je ove godine eliminisao crveno-bele iz nacionalnog kupa.

Pre odlaska na odmor Stanojević je poslednji radni dan u 2011. godini iskoristio za kontakt sa navijačima. Odgovarao je na brojna pitanja posetilaca Partizanovog sajta. Od najzanimljivijih aktuelno je bilo pitanje vezano za eventualni dolazak Rivalda, brazilske fudbalske legende.

"Kad su mi rekli da se Rivaldo nudi Partizanu, u startu sam odbacio mogućnost njegovog dolaska", jasan je Aleksandar Stanojević.

"Poštujem takvu veličinu, ali je neozbiljno dovesti igrača koji ima toliko godina i za koga ne znate u kakvom je stanju. To je bila moja prva reakcija, mada poštujem želju navijača i zbog toga je Rivaldo tema o kojoj pristajem da govorim. Međutim, morate da znate da mi nismo neki marketing klub, nego klub koji se zasniva na određenim strategijama".


Na Zapad ili u Rusiju


Logičan nastavak uspešne karijere predstavljao bi odlazak u inostranstvo. Stanojević ima takve planove:
"Naravno da imam želju da jednog dana odem u inostranstvo, gde se ide iz dva razloga - da se zaradi ili da se ostvari neka ambicija, odnosno da se pokaže vrednost. Meni je bliža druga opcija, jer me novac ne zanima. Voleo bih da odem na Zapad ili na neku međustanicu, kao što je Rusija, gde se može steći iskustvo, a čiju ligu volim da gledam".

"Grobari" ne kriju da im smeta što Stanojević stadion Crvene zvezde zove Marakana, po uzoru na onaj u Brazilu.

"Izvinjavam se svim navijačima. Verujem da ste primetili da u poslednje vreme koristim izraz "stadion najvećeg rivala". Grešim, kao i svi, ali popravljam se. Vodiću računa o tome".


Maštu navijača Partizana zagolicao je i Almami Moreira. Njegovo nedavno pojavljivanje u Beogradu mnogi su protumačili kao pravu priliku za novi kontakt sa Portugalcem, mogućnošću da se vrati u Humsku ulicu.

"Mislim da je ta opcija nemoguća. Neozbiljno je i pričati o nekome ko je otišao bez pozdrava, a pritom svoje namere nije rekao nikom iz Partizana. To je za mene neprihvatljivo".


Partizanovce je zanimalo kako se Stanojević osećao posle eliminacije iz Evrope, šta mu je prolazilo kroz glavu, kako je reagovao na kritike sa različitih strana...

"Kakve su ti misli, takav ti je i život. To je moja vodilja. Bilo je teško, ali cela priča me je ojačala. Posle neuspeha sam shvatio i koliki je kritičar navijač Partizana. Ali, poenta je da brzo prašta. Kad prođe određeni period, seća se samo lepih stvari".


Aktuelna tema je i prelazni rok. Poznato je da Partizan nema finansijsku moć, ali da je ima, Stanojević zna šta bi uradio.

"Spojio bih Mesija i Ronalda"!


Stanojević priznaje da ga sećanje ne služi dobro, pa ne može da se seti prve Partizanove utakmice koju je gledao sa tribina.

"Za podsećanje mi služi Đorđe Tomić, koji pamti sve datume. Obično smo išli na Istok. Ako ne računam derbije, pamtim kad sam gledao pobedu nad splitskim Hajdukom od 3:0, a Goran Stevanović dao gol iz penala".


Mladi stručnjak crno-belih je jako ambiciozan, ali ne razmišlja o klupskim rekordima i o tome koliko će još titula osvojiti sa Partizanom.

"Ne živim u dalekoj budućnosti, razmišljam samo o sutrašnjem danu. Znam da nismo osvojili ništa, iako imamo 10 bodova prednosti. Fokusiran sam na ono što nas čeka na proleće, neozbiljno je da razmišljam o nekim drugim stvarima", poručio je Aleksandar Stanojević. 

Regionalna liga svima korisna


Stanojeviću je prihvatljiva ideja o osnivanju Regionalne lige:
"Takva liga je od koristi za sve klubove u regionu. To je moj lični stav, jer želim da igramo jake utakmice, da osetimo nove tenzije. Naravno, ako su u sportskim okvirima".

Rano je za mesto selektora

 

Upitan da li bi raskinuo ugovor sa Partizanom ukoliko bi mu FSS ponudio mesto selektora, Stanojević je odgovorio:
"U ovom trenutku je nerealno pričati o tome. Rano je za mene, ali ne zbog kratkog staža u trenerskom poslu, jer nikada nije rano za selektora. Taj posao ili možeš da radiš ili ne možeš. A, čast je biti u bilo kakvim razmišljanjima vezanim za mesto selektora".

Nema idola, voli Vujoševića

 

Počeo je kao trener da radi uz Miroslava Đukića, samostalno je vodio Srem iz Sremske Mitrovice, pa bio selektor omladinske reprezentacije... Ceni mnoge kolege, ali tvrdi da idola nije imao.
"Više sam voleo da pratim rad košarkaških trenera. Gledao sam svaku konferenciju za medije naših stručnjaka, naročito Duleta Vujoševića. A, što se stranih fudbalskih trenera tiče, nemam favorita", kaže Stanojević.


Navijači ga često porede sa menadžerom Mančester Junajteda Aleksom Fergusonom, ali i bivšim trenerom crno-belih košarkaša, a sada predsednikom Sportskog društva Partizan, Duškom Vujoševićem.

 

"Fergusona ne računam, jer nije naš, pa hajde da prihvatim poređenje. Ali, sa Duletom Vujoševićem ne dolazi u obzir. Još mnogo toga moram da uradim da bi uopšte mogao da dođem u situaciju da me s njim porede".

 

Jovetić, Ljajić i Tošić za Ligu šampiona


Partizan nije osvojio ni bod prošle sezone u Ligi šampiona, a kiparski Apoel se ove jeseni domogao osmine finala. Zato je Stanojeviću postavljeno pitanje da li Partizan može da načini takav podvig.

"Može. Kad bude u situaciji da četiri godine zadrži istu ekipu. Sa Jovetićem, Ljajićem i Tošićem bi mogao da uradi isto što i Apoel. Ovako je teško biti konkurentan u Ligi šampiona kada svake sezone pravimo novi tim", zaključio je Aleksandar Stanojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online