Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.12.2011.
12:03
E. V. A

U šali nas prozvali "Balkanska mafija"

Najzad nešto lepo iz tog Londona da stigne Marku Jovanoviću, defanzivca poljskog prvaka, Visle iz Krakova! Prošle sezone se kao fudbaler Partizana dva puta sreo s Arsenalom u Ligi šampiona, oba puta je skrivio po penal, a crno-beli izgubili od "tobdžija"!

Marko Jovanović: Ostvario sam još jedan veliki san

Ovog puta, zrno sreće je stiglo s drugog stadiona, s Krejven Kotidža, gde se prošle nedelje Fulam igrao s prolazom u prolećnu fazu Lige Evrope i na kraju ga prokockao.


"Kada smo završili utakmicu s Tventeom, dobili 2:1, čuli smo da Fulam vodi istim rezultatom protiv Odenzea. Iskreno, nismo se previše nadali u prolaz ni pre meča jer su Englezi igrali s najslabijim timom u grupi i pobeda ih je vodila dalje. Prišli smo navijačima da ih pozdravimo, da im zahvalimo na podršci, a onda je nastao lom", prepričava Marko Jovanović.


Srpski derbi


"Najveći derbi je meč između Legije i Visle, pobedili su nas 2:0 u ovoj polusezoni, ali vratićemo im na proleće. Svi nas ovde cene, pa je dosta medija u najavi utakmice pisalo da je reč o "malom srpskom derbiju". U njihovomo timu Radović, Ljuboja i Knežević, a kod nas Iliev, Paljić, Jovanić i ja", kaže Jovanović.

Kao talas, nadirale su vesti iz Londona s jedne na drugu tribinu...

"Prvo je vriska nastala na istočnoj tribini, pa na zapadnoj dok smo u čudu gledali šta se dešava, nastao je haos u "kopu". Odenze je izjednačio, kraj, 2:2, Visla je izborila prolaz u prolećnu fazu takmičenja u Ligi Evrope! Kakva ludnica... Slavili smo dva sata s navijačima".

Jovanović kao da je pretplaćen na uspehe. S Partizanom je osvojio četiri uzastopne titule prvaka Srbije, a sada s Vislom beleži sjajne rezultate u Evropi...


"Rekao sam ovde pre utakmice s Tventeom da mi samo nedostaje još da prezimim u Evropi. Uspeo sam u tome posle samo šest meseci u Visli. Ostvario sam još jedan veliki san. Sad idemo dalje! Žreb nam je dodelio Standard iz Liježa u šesnaestini finala, verujem da to nije nepremostiva prepreka, a ako izbacimo Belgijance, idemo na pobednika dvomeča Hanover - Klub Briž…".

Marko između Paljića i ilieva

Poljska polako postaje sve veća srpska kolonija. Nekada su u Poljsku odlazili momci koji nisu mogli da prođu nigde na Zapadu, a danas i oni koji su nadomak reprezentacije bez problema postaju članovi klubova iz ove zemlje.

"Sve nas je više ovde i daće bog da nas bude još. U Visli smo Ivica Iliev, Milan Jovanić i ja, kao i Dragan Paljić, koji je stigao iz Nemačke. U Legiji su Miroslav Radović, Srđa Knežević, Danijel Ljuboja, pa Vojo Ubiparip u Lehu, bekovski par Polonije su "radovci" Đorđe Čotra i Aleksandar Todorovski... Pre nekoliko dana smo igrali s Jagjelonijom i zbunio sam se kada sam video Marka Ćetkovića. Pitao sam ga "otkud ti ovde, čoveče?"... A bili smo pre nekoliko godina zajedno u Partizanu. Kažu, u šali, da smo "balkanska mafija". Ma samo neka nas je što više", smeje se Marko Jovanović. 

Visla pravi izbor


Posle prve polusezone u Visli, nema dileme za Marka da je klub iz Krakova bio pravi izbor za njega. I ne samo klub...

 

"Sećate se da je letos bila dilema, imao sam ponudu iz Belorusije i kada je maltene sve bilo gotovo, pojavila se Visla. Od tog trenutka uopšte nisam imao dilemu, želeo sam samo u Krakov. Znao sam odmah da to nije pogrešan izbor, a sve što sam doživeo za ovih šest meseci potvrđuje da sam bio u pravu. Štaviše, Poljska kao zemlja je sjajna za fudbal", ističe Marko Jovanović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online