Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.12.2011.
13:07
Vestionline, Alo A

Može i Republika Srpska kao Vels!

Republika Srpska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine! U ovom trenutku to izgleda kao naučna fantastika, ali posle izjave premijera RS Milorada Dodika da je jedan od uslova ostajanje pomenutog entiteta u BiH i dobijanje sopstvene sportske reprezentacije, to i ne izgleda tako nemoguće.

S tim se slaže i prekaljeni fudbalski stručnjak Milorad Živadinović, koji podržava ovu ideju.

"To je veoma složeno i specifično pitanje pošto tu sve zavisi od FIFA, koja je najviši faktor jer donosi odluke. Poznato je da FIFA strogo zabranjuje mešanje politike u sport, ali u potpunosti podržavam Dodikovu ideju da Republika Srpska dobije samostalnu reprezentaciju".


Imate li neki poseban razlog zbog kojeg smatrate da BiH i Republika Srpska treba da budu odvojene na fudbalskom planu?

"Smatram da je potpuno normalno to što Dodik traži, s obzirom na to da je sport najbolji mogući reprezent za državu u Evropi i svetu. Milorada nisam upoznao, ali ga poštujem jer ima principe i stav. Osim toga, fantastično je što on kao uticajan čovek i političar prati i voli sport. To je prava stvar".


Šta mislite kako će UEFA i FIFA reagovati u slučaju da Republika Srpska izrazi želju da ima samostalnu fudbalsku reprezentaciju?

"Sep Blater je ozbiljan čovek koji donosi samostalne odluke i uveren sam da će, u slučaju da Republika Srpska podnese kandidaturu, doneti najbolju moguću odluku. Ne verujem da će Sep osluškivati šta se dešava u politici, već će on i njegovi bliski saradnici u potpunosti biti fokusirani na fudbalska dešavanja".


Znači, verujete da postoje izgledne šanse da Republika Srpska krene stopama Velsa?

"Apsolutno. Mada, ne treba zaboraviti ni primer Kosova, koje godinama unazad pokušava da pristupi FIFA, ali bezuspešno".


Republici Srpskoj ne bi bilo teško da pronađe selektora i igrački kadar. Realno, Savo Milošević se pominje kao jedan od kandidata za klupu... Da li se slažete sa tim?

"U izbor struke im se već ne bih mešao. Imamo mi dovoljno naših problema, tako da je bolje da gledamo u sopstveno dvorište. Uveren sam da će oni napraviti dobar plan, a nama neka je bog u pomoći jer su nam rezultati očajni u poslednje vreme. Evo, sada propuštamo Evropsko prvenstvo, a ostaje da vidimo šta ćemo uraditi u kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu", završio je izlaganje Živadinović.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.12.2011. 18:31
Републико Српска Србину си рај!!! Не само у фудбалу већ и усвим осталим спортовима!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online