Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.12.2011.
12:04
M. S. A

Kapa dole, Marko!

"Ubica Pantelić", "Super Marko", "Markonada", "Marko 4x4", samo su neki od naslova u grčkoj štampi posle nezaboravne partije srpskog strelca.

Marko Pantelić - strah i trepet za golmane

Da su golgeteri kao i golmani poput vino, što stariji to bolji, odnosno da mnogo znači iskustvo provedeno ispred protivničkog gola još jednom je potvrdio i Marko Pantelić.


Srpski golgeter, koji je u septembru proslavio 33. rođendan, bio je junak 13. kola Superlige Grčke pošto je na Krfu postigao sva četiri gola za Olimpijakos protiv domaće ekipe Kerkira. Prva tri za manje od 20 minuta, u 10, 18. i 29, a onda još jednom u 63. minutu za konačnih - 4:0.

Marku je to bio tek treći meč u startnoj postavi crveno-belih sa Pireja, a ukupno sedmi ligaški gol, ali mu to nije smetalo da sa ukupnio osam golova skoči na drugo mesto liste strelaca Grčke.

Naravno, dan posle Pantelićeve kanonade sve sportske grčke novine imale su na naslovnoj strani srpskog strelca:

"Ubica" Pantelić, "Super Marko", "Markonada", "Marko 4x4", samo su neki od naslova u grčkoj štampi.


I stvarno, Marko igra kao u najboljim danima. Iako na početku sezone nije previše dobijao prilike za igra, čekao je svoju šansu i - dočekao. Ipak, kaže da nije poleteo, ostao je čvrsto na zemlji.


"Nisam u transu i znam kako se zovem", odgovorio je tim povodom na pitanje beogradskog "Sportskog žurnala".

"Naravno, drago mi je zbog golova... prvi i treći dao sam nogom, drugi i četvrti glavom, tek toliko da repertoar bude različit. U svakom slučaju nisam sanjao da bih mogao da dam tri, a kamoli četiri gola na jednoj utakmici".


O samoj utakmici je dodao:
"Bilo nam je mnogo bitno da pobedimo jer je ovo trebalo da bude jedno od težih gostovanja i zbog činjenice da smo igrali bez nekoliko standardnih igrača. Ali bilo je tako kako je bilo, brzo smo otvorili utakmicu i posle nije bilo problema".


Bivši igrač Crvene zvezde i berlinske Herte bio u dresovima ova dva kluba najefikasniji u dosadašnjoj karijeri, ali kako je krenuo ove sezone, na dobrom je putu da sruši sve lične rekorde. Samo još da češće bude u startnoj postavi.

"Da, ovo mi je tek treća utakmica da igram od početka. Ukupno sam odigrao sam 350 minuta i postigao osam golova. Drugi sam strelac lige. Zašto ne počinjem? Nema objašnjenja, ali trener Valverde me je pohvalio, i to mi mnogo znači", kazao je srpski strelac.


U Grčkoj je dosta odloženih utakmica zbog letošnje afere nameštanja rezultata. Tako je AEK trenutno prvi sa 28 bodova, ali iz 13 utakmica, Olimpijakos je drugi sa 27 bodova iz 12 utakmica, a Panatinaikos treći sa 26 bodova iz 11 mečeva. Titulu brane Pantelić i crveno-beli. 

Godišnje 1.600.000 evra
Marku je ovo druga sezone u Olimpijakosu. Prošle je postigao 10 golova, od čega devet u Super ligi Grčke.
Panteliću na leto ističe dvogodišnji ugovor vredan 1.600.000 evra po sezoni.
Ovi golovi su mu sigurno najbolja preporuka za dalju karijeru.

 

Blistao u Herti i Zvezdi
Pantelić je u dosadašnjoj karijeri postigao čak 135 ligaških golova, ne računajući 12 koje je kao za drugi tim Pari sen Žermena, kao i brojne golove u kup takmičenjima i na evropskoj sceni.
Ukupno je bio strelac za sedam različitih klubova. Najviše je tresao mreže kao napadač berlinske Herte, ukupno je upisao 45 pogodaka u Bundesligi, a najefikasinija sezona je 2004/05 kad je postigao 21 gol u dresu Crvene zvezde.

 

Pantini ligaški golovi
45 - Herta Berlin
26 - Crvena zvezda
17 - Olimpijakos
16 - Ajaks
14 - Lozana
13 - Smederevo
12 - PSŽ (drugi tim)
4 - Iraklis
-------------
147 ukupno

Sreda 14.12.2011. 13:14
Па каци си голгетер расни !!! :))) начи дао си комада хет потеза трик и онда ае још једном да матираш гошу :))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online