Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 04.12.2011.
12:52
P. Živković - Vesti A

"Ubio" nas odlazak Antića!

FSS je bio bojkotovan, zviždalo se reprezentaciji, došla je Đenova, pa debakl od Estonije i EURO 2012. je ostao samo san.

"Ponajviše je bio problem u povredama i lošoj formi igrača"

Zoran - Bambi Tošić je jedan od retkih srpskih fudbalera koji zaslužuje prelaznu ocenu za učinak u 2011. godini. Ostaće zabeleženo da je noseći dres državnog grba bio fudbaler sa najvećim brojem upućenih udaraca prema protivničkom golu. Da je imao raspoloženije saigrače, možda bismo danas pričali o Srbiji kao učesniku Evropskog prvenstva.

Želeo je Tošić da se od uspešne sezone oprosti i kroz prijateljske mečeve sa Meksikom i Hondurasom, ali je zbog povrede morao samo da se zahvali na pozivu privremenom selektoru Radovanu Ćurčiću.

Žal za Stankovićem i Vidićem

 

Kako gleda na odlazak kapitena Stankovića i Vidića?

"Stanković je u nacionalnom timu od 1998. godine celu svoju karijeru posvetio Srbiji i veoma mi je žao što nas je napustio. Mislim da je još mogao da doprinese svojim iskustvom, ali u potpunosti razumem i poštujem njegovu odluku, pošto nekada morate znati kad treba da se povučete. Što se Vidića tiče, iznenadio sam se njegovim odlaskom i mislim da smo izgubili mnogo. On je naš najbolji fudbaler i kad je bio na terenu ekipa bi osetila sigurnost. Povlačenje iz reprezentacije je njegova odluka i verovatno je imao jake razloge zbog kojih je to odlučio".

Povredio se u duelu sa Trabzonom u Ligi šampiona, pa je posle kraćeg boravka u Zrenjaninu morao u Minhen na hirurški zahvat. Koleno je njegova stara boljka, a posle intervencije nemačkih stručnjaka nada se da problema više neće biti.

"Sličan bol osetio sam i prošle godine po dolasku u CSKA", priseća se Tošić.

"Zbog te povrede sam pauzirao mesec dana, ali sam uspeo da je izlečim posebnim terapijama i sve do sada nisam osetio bol. To je neugodna povreda meniskusa i hrskavice kolena, i uz konsultaciju sa lekarima morao sam da pristanem na operaciju. Čeka me pauza između šest i osam nedelja, tako da nisam odbio poziv zato što sam "uvređen", kako su pojedini mediji pisali".

Svestan je da se na svaku reakciju fudbalera, neprihvaćen poziv i slično, gleda sa negodovanjem zbog ispadanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo...

"Sve je krenulo nizbrdo odlaskom selektora Antića! Fudbalska javnost je bila uz njega, bojkotovali su Fudbalski savez, ali jedini način da pokažu svoje nezadovoljstvo bio je da zvižde reprezentaciji, odnosno nama fudbalerima. Zatim je došla Đenova, kiks protiv Estonije i nismo uspeli da se povratimo. Selektor Petrović je imao svoju viziju u koju je verovao, ali očigledno da nismo imali rešenje da igramo na onom nivou koji je bio potreban da se plasiramo na Evropsko prvenstvo".


Tošić ima svoje viđenje i razloge za neočekivan debakl srpskog tima:

"Ponajviše je bio problem u povredama i lošoj formi igrača. Ako već želite da poredite prošle kvalifikacije sa ovim, onda uzmite u obzir i u kakvoj su formi bili tadašnji ključni igrači. Krasić je bio glavni u CSKA, zbog čega ga je kupio Juventus, ali je posle prvih nekoliko meseci pao u igri. Lane Jovanović je blistao u Standardu, pogađao odakle je hteo i zbog toga ga je kupio Liverpul, u kojem nije uopšte igrao. Nikola Žigić je posle sjajnih igara završio u Birmingemu, ali je isto imao nedovoljnu minutažu. I za kraj, setite se šta je Deki Stanković uradio te godine sa Murinjovim Interom, a vidite sadašnji Inter... Još je jesenji deo gotovo ceo propustio zbog povrede. Za sebe sam isto rekao da sam bio bolji prošle sezone, ali verujte da je u datom trenutku svaki igrač pružio svoj maksimum. Ukoliko neko misli da ovo nije najbolje što Srbija ima, onda neka igra taj neki bolji tim".

Javnost teško može da prihvati poraz i takve Srbije od prosečne Estonije...

"Što se mene tiče, Srbija ima tim koji mora da se plasira na svako veliko takmičenje ali, nažalost, spletom mnogih nesrećnih okolnosti, a najviše zbog povreda i slabe forme pojedinaca u presudnim mečevima, nismo uspeli da odemo u Poljsku i Ukrajinu. Vidić i Stanković su došli neposredno posle oporavka od povreda na mečeve protiv Italije i Slovenije, kad prethodno nisu igrali dva meseca. Vidić je preuzeo odgovornost protiv Slovenije, ali nije pogodio i to ne znači da nije želeo ili da se manje zalaže kad igra za Srbiju. To su obične gluposti".


Ako je već bilo tako, zašto su morali po svaku cenu da se forsiraju igrači u slabijoj formi, Sulejmani i Tadić su mogli da budu osveženje?

"Stvari u fudbalu jednostavno ne funkcionišu na taj način. Sulejmani i Tadić zaslužuju da budu deo reprezentacije, kao što sam uostalom i ja zaslužio kad je došao Antić, ali nisam igrao mnogo. Postepeno sam ulazio u ekipu i uklapao se. To što neko zablista u nekom trenutku ne znači da će to uspeti i u reprezentaciji. Tadić i Sulejmani zaslužuju poziv i da dobiju šansu u prijateljskim utakmicama da se nametnu. Nije dobro ni za reprezentaciju, ni za njih da odjednom budu bačeni u vatru. Zamislite šta bi bilo da tada podbace i oni i reprezentacija". 

Biće Zrenjanin rasadnik talenata


Da li prati dešavanja u Srbiji i misli li da i njegov Zrenjanin, kao nekadašnji veliki fudbalski centar, zaslužuje da ima svog predstavnika u Superligi?

 

"Zrenjanin je uvek bio prepun talenata i svi dobro znamo da je u mlađim kategorijama nekadašnji Proleter bio često ispred Vojvodine", podseća Tošić.

 

"Mislim da je Zrenjanin pravi fudbalski grad i da zaslužuje svog predstavnika u eliti, ali nažalost sada je situacija drugačija. Da sam zaboravio na te talente, ne bih ni otvarao fudbalsku akademiju u svom gradu. Naša akademija ima zadatak da jednog dana ponovo vrati Zrenjanin gde mu je mesto, ali smo za sada tek na početku i potrebno je mnogo vremena i rada da bismo došli do toga".

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.12.2011. 13:31
Problem je u FSS odnosno rukovodstvu na celu sa Karadzicem koje nista ne moze da otera. Znaci restrukturacija od samog vrha, pa na red dolazite i vi igraci. Drzavni dres je cast i privilegija.
Nedelja 04.12.2011. 14:06
znaci odkad je otiso antic ti zaboravio da igras fudbal??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online